xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Akıllı Telefon Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

0 1.495

Merhaba sevgili Binkelam okurları. Yine teknoloji dünyasının küçük yaşam üniteleri üzerine bir yazı ile karşınızdayım. Cep telefonlarımız hayatımızın küçük yaşam üniteleri oldu dedik. Değil mi ama, telefonsuz bir hayatı anlamsız bulacak hale geldik çoğumuz. Bunun yanında akıllı telefon dediğimiz aygıtlar artık küçük bilgisayarlarımız oldu. Akıllı telefonlar ile yapamayacağımız şeyler artık çok az. İş hayatımızda olsun, okul hayatı veya sosyal hayatta olsun bir çok alanda yardımımıza koşuyorlar.

 

Bu hafta yazma havasındayım ve daha önce yazmış olduğum (Neden Android, Neden IOS başlıklı yazım için buraya tıklayabilirsiniz) konuya katkı sağlayacağını ve varsa aklınıza takılan bazı sorulara cevap olacağını düşündüğüm bir konu seçtim. Verdiğim bilgiler bir akıllı telefon kullanıcısı olarak yaşadığım tecrübelere dayanmaktadır. Akıllı telefon seçerken bu ayrıntıları dikkate alırsanız cihaz daha çok işinize yarar, kullanımı daha keyifli olur.

Batarya / Pil Ömrü:

Ömür kelimesi sizi yanıltmasın, burada kastettiğim şey telefon şarj edildikten sonra kaç saat süreyle yeniden şarj edilmeye ihtiyaç duymadığı, bir başka ifadeyle bir şarj etme gereksinimiyle diğeri arasında geçen süre. Bu nokta akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gereken şeylerin başında geliyor. Neden mi? Şöyle açıklayayım; akıllı telefonlar diğer telefonların aksine çok fazla uygulama ve program ile birlikte sunuluyorlar. Tabii bu programların sunulumu da elbette telefonun harcadığı enerjiyi etkiliyor. Yazılımların bellekte kapladığı alana göre harcadığı enerji(şarj) da aynı oranda artıyor.  Tabii artık yollarda şarjımız bitmeye yakın imdadımıza koşan power bank’ ler var. Fakat herkeste bu aletlerden olmayabilir ve hazin bir şekilde telefonunuzun şarjı müzik dinlemekten veya internette gezinmekten dolayı azalabilir. Fişe takılı bir hayat sürermiş gibi elimizde şarj aletiyle dışarı çıkıyoruz bu yüzden. Ama ya şarj aletinin de bize yardımcı olamayacağı yerlere gidersek? Telefonumuzun şarjının kısa sürede bitmemesi gerekiyor. Dolayısıyla bu bağlamda telefon seçerken pilinin kaç saat dayandığını öğrenmenizi tavsiye ederim.

Bellek / Hafıza:

Akıllı telefonların akıllı olmasını sağlayan şeyler esas olarak işletim sistemleridir elbette ama telefonla beraber hediye edilen ve sonradan da eklenebilen uygulama veya servisler de bu akıllılık olayında ciddi bir rol oynar.  Telefonun beraberinde gelen hizmetlere örnek vereyim; Galeri, mail, video, internet, planlayıcılar, Google hizmetleri, ofis yazılımı paketleri(word, excel, power point, pdf vb.). Bu saydığım hizmetler telefonla birlikte gelen programlar. Çoğu kişi bu programlar telefonda hali hazırda bulunduğu için bellekte yer kaplamadığı yanılgısına kapılır, ama yanlış. Bu hizmetler de hafızada belirli bir yer kaplar.

Şu da var ki kimse üstün özelliklerle donatılmış yeni akıllı telefonuna kavuştuktan sonra bu hizmetlerle yetinmiyor. Bunlara sosyal medya uygulamaları, oyunlar ve başka uygulamalar ekleniyor. Bu eklenenler de telefonun hafızasında boyutlarına göre yer kaplıyor elbette. Akıllı telefonumuzun yüksek çözünürlüklü kamerasıyla çektiğimiz veya internetten kaydettiğimiz videoları, resimleri ve müzikleri de eklersek telefonun hafızası fazlasıyla dolmuş oluyor ve bu da zamanla telefonun yavaşlamasına, hatta bazı işlevlerini yerine getirememesine sebep olabiliyor. Bu aksaklıkların yaşanmaması ve doya doya yeni fotoğraflar çekip, müzik listenizi zenginleştirebilmeniz için telefon alırken bellek boyutuna bakmanız gerekir.

Uygulama ve Hizmetler:

Bir önceki başlıkta akıllı telefonların beraberinde kurulu bir şekilde gelen uygulamalardan söz ettik. Bu uygulamaların kimi standart olarak her akıllı telefonda bulunurken bazıları hepsinde bulunmuyor. Size düşen bu noktada akıllı telefon seçerken  işinizi kolaylaştıracak olan, herhangi bir mecrada veya arkadaş ortamında adını duyduğunuz, kullanmak istediğiniz uygulamaların seçtiğiniz telefona uyumlu olup olmadığını öğrenmek. Bu uygulamalar konusunda elbette işletim sistemine de dikkat etmelisiniz. İşletim sistemi sizin kullanmak istediğiniz uygulama için uygun bir ortam sağlıyor mu, öğrenmelisiniz.

Kamera:

Akıllı telefonlar deyince akla ilk gelen teknik özelliklerden biridir kamera kalitesi. Unutmak istemediğimiz, ileride sevdiklerimizle paylaşmak istediğimiz anlarımızı ölümsüzleştirmek artık telefonlarımızla da mümkün. En güzel anılar en kaliteli şekilde ölümsüzleştirilmeyi hak eder ve bunun için de en iyi kameraya sahip olmalısınız. Her fotoğraf çekmeyi seven elbette gidip profesyonel makina alamıyor tabii ama artık telefonlarımız da gayet güzel fotoğraflar çekebiliyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken kameranın çözünürlüğü. Çözünürlük “pixel” değeriyle ölçülür. Pixel değeri fazla olan kamera daha iyi fotoğraf ve video kaydeder. Pixel değeri dışında telefon kamera özelliklerinin fotoğraf yakalama hızı ve ekran özelliklerinin gece çekimine uygun olup olmadığını da sorun. Telefonların pixel değerleri dışında kamera kaliteleri de farklıdır. Optik imaj sabitleyici, BSI sensör ve lens kalitesi de bu açıdan dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır.

Ses:

Müzik ruhun gıdasıdır sözüyle bu başlığa giriş yapmak yerinde sanırım. Evet elbette müzik dinlemeyi ruhumuzu beslemeyi ve notalarla şımartmayı hepimiz çok seviyoruz. Hal böyle olunca da her yerde müzik dinleme ihtiyacı doğuyor. Mesela ben telefonumun şarjı bittiği bir gün final sınavım olduğu halde yolda müzik dinleyemeyeceğim için telefonumun şarjının dolmasını beklemiştim. O zamanlar şimdiki power bank dediğimiz kurtarıcı enerji depolama üniteleri yoktu. Benim gibi müziksiz yaşayamayanlar telefonlarının hafızasını favori şarkıylarıyla doldurur ve her fırsatta bunları dinlerler.Telefonlarımızın şarkı kaydetme kapasitesi bizim için önem taşıyor bu yüzden. Peki ya dinleme kalitesi? Elbette çok önemli; akıllı telefon alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da ses düzeyi ve kalitesi. Hoparlörlerin  ve kulaklıkların ses kalitesini deneyimlemeden almayın. Unutmayın, yolculuklar, iş hayatı, okul hayatı ve şehir kalabalığı müzikle güzelleşebilir.

Arayüz Tasarımı:

Akıllı telefon seçerken genelde reklam kampanyalarının büyüsüne ya da çevremizdekilerin etkisine kapılırız. Bir yerde yanlış bir şey  değil ama şöyle düşünün, bu telefon size ait ve sizi  yansıtmalı her haliyle, her yönüyle. Kullanımı kolay olmalı. Arayüz dediğimiz şey kullanıcılar ile telefon arasındaki iletişimi sağlayan görüntüdür. Tuş takımlarının dizilişi, uygulamalar sayfalarının düzeni, telefonun sayamayacağım diğer bütün görsel unsurları, sekmeleri (Gözümüzle görebildiğimiz, yönetilebilir olsun  veya olmasın  her bölümü) arayüz tasarımı örneğidir. Arayüz telefonun program kodlarına ulaşmamızı sağlayan yoldur. Yani telefonun arayüzü ne kadar kullanıcılar için uygun tasarlanmış ise programlarını ve servislerini kullanmak da o oranda kolaylaşıyor.

Yaşı kaç olursa olsun bir kullanıcı yeni bir telefon aldığında en azından temel servisleri yardım almadan kullanabilmelidir. Basitleştirme bu anlamda çok önemli.Arayüz tasarımı kullanıcıları engellememeli, kısıtlamamalıdır. Sayısız model arasında telefonunuzu seçerken arayüz tasarımına da bu saydıklarım nezdinde dikkat etmelisiniz. Tuş takımları tek hareketle ulaşılabilir mi? Telefon ayarlarını kişiselleştirebiliyor musunuz? Uygulamalarınıza ulaşımınız kolay mı? Bu sorular örnek, daha bir çok soru sormak gerekiyor arayüz tasarımı konusunda. Mesela ekran bölme diye bir şey var, aynı ekranda iki uygulamanın açılmasına olanak sağlıyor. Bu tarz hayat kurtaran minik ayrıntıları bilmeniz gerekiyor.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Akıllı telefon denilince piyasada o kadar çok çeşit var ki hepsine ayrıntılı değinemezdim ve işletim sistemleri  farklılıkları konuyu daha da derinleştiriyor. Küçük bir hedef kitle araştırmasıyla karşınıza çıkmayı planlıyorum. Piyasanın dev akıllı telefon markalarının en çok tercih edilen modellerini tanıtacağım bir yazı olacak. Hali hazırda sahip olduğunuz telefonlar ile ilgili küçük ipuçları barındıracak. Sadece teknolojik değil eğlenceli de bir yazı olacak. Bekleyin derim…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.