xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

All the President’s Men: Başkanın Tüm Adamları (1976)

0 1.013

1976 ABD yapımı, 2 saat 18 dakika süren bir filmden söz etmek istiyorum. Bugün ziyaretçilerimize ki ben bugün bu filmi değil Spotlight isimli sezon filmini yazacaktım. Onunla ilgili kritiklere bakarken karşıma All the President’s Men (Başkanın Tüm Adamları) filmi çıktı ve baya ilgimi çekti, böylece Spotlight’ı yazmayı sonraya bırakmaya karar verdim.

Richard Nixon ABD Başkanı iken yaşanmış bir olay olan Watergate skandalı ile ilgili bir film bu; Carl Bernstein ve Bob Woodward isimli gazetecilerin olayları aydınlatmak için yaptığı araştırmaları anlatıyor.

8 dalda Oscar’a aday gösterilen film 4 dalda Oscar almış: En iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi uyarlama senaryo, en iyi ses miksajı ve en iyi yapım tasarımı.

Filmin konusuna geçelim: 17 Haziran 1972’de polis Washington’daki Watergate Otel ve İş Merkezi Kompleksindeki Demokrat Parti bürosuna giren 5 kişiyi tutuklar. Soruşturma ilerleyince başlangıçta hırsız olduğu düşünülen bu kişilerin Nixon’un partisi olan Cumhuriyetçi Parti ile bağlantılı oldukları ve dönemin ana muhalefet partisi olan Demokrat Partinin bürosuna dinleme cihazı yerleştirdikleri anlaşılır.

2 gazetecinin gece gündüz demeden yaptıkları araştırmaların sonucunda birbirinden çarpıcı gerçekler ortaya serilecektir. (Bu süreç Başkan Nixon’ın istifasıyla sona erdi, kendisi ABD’nin şimdiye kadar görevinden ayrılan tek başkanı konumundadır.)

Araştırmacı gazetecilik konularına ilgi duyuyorsanız veya iletişim alanında eğitim görüyorsanız All the President’s Men size özellikle hitap edecektir. Ağır tempolu bir yapım bu, daha çok sanıklar ve tanıklarla yapılan görüşmeler üzerinden ilerliyor, hareket ve heyecan içermiyor. İyi zaman geçirmek için izlenecek eğlenceli bir film değil besbelli. Fakat izlenmesi gereken bir film gibi görünüyor, ben niyetlendim mesela. Ayrıntılar için çok zaman harcanmış, 2 gazetecinin çalıştıkları Washington Post gazetesinin birebir kopyası yapılmış film için.

Bir yandan insana dünya tarihinin en büyük politik skandallarından biri hakkında aydınlatan, bir yandan da gazetecilik etiği hakkında çok şey öğreten bir film. Durağan bir film olduğu için sıkılabilirsiniz, konu gereği çok fazla isim geçtiği için kimin kim olduğunu ayırt etmekte güçlük çekebilirsiniz. Ama oyuncuların üstlerine düşeni mükemmel bir şekilde yaptığı ve birçok sinemaseverin alanındaki en iyi filmlerden biri olarak tanımladığı filmden çok şey de öğrenirsiniz.

Bu türün meraklısı iseniz ve daha önce izlemediyseniz mutlaka izleyin. Başkanın Tüm Adamları bazı izleyiciler tarafından da Nixon olayı ve bu olayın toplumda yarattığı etkiler hakkında çekilmiş en iyi film olarak anılıyor. O tarihlerde bugünkü imkanlar olmadığı için 2 gazeteci araştırmalarını Google üzerinden yapmıyorlar, müthiş bir emek veriyorlar; bu da filmin etkileyici yönlerinden biri.

Yönetmen: Alan J. Pakula

Oyuncular: Robert Redford, Dustin Hoffman, Jack Warden, Martin Balsam, Hal Holbrook, Jason Robards, Jane Alexander, Meredith Baxter.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.