xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Food, Inc. – Gıda A.Ş. (2008)

0 1.888

Modern çağda hemen herkesin tükettiği vakumlanmış, paketlenmiş, ısıl ve kimyasal işlem görmüş pişirmeye hazır yiyeceklerle fast food tarzı gıdaların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dair mutlaka bir şeyler duymuş ya da okumuşsunuzdur.

Fast food restoran zincirlerinde satılan etlerin sağlıksızlığından üretim koşullarında hayvanların gördüğü eziyete dek ortaya çıkan çok sayıda spekülasyon günümüzde insanları sağlıksız görülen muadillerinin 3-4 katı tutarında fiyatlar ödeyerek organik sebze, meyve ve diğer gıdalarla beslenmeye itse de mevcut koşullarda %100 doğal olarak lanse edilen ürünlerin bile güvenilirliğinden emin olmak maalesef mümkün değil.

İşte ABD’de yıllarca gazetecilik, yazarlık ve yönetmenlik yapmış olan Robert Kenner’ın senaryosuna katkı koyduğu ve yönetmenliğini yaptığı Food Inc. (Gıda A.Ş.)  çağımızın en büyük güçlerinden olan gıda endüstrisi üzerine pek çok açıya yoğunlaşarak çekilen oldukça bilinçlendirici bir belgesel.

Dünya çapında pek çok sinemada gösterime giren ve büyük kitlelerce beğenilen belgesel günümüzde büyük gıda şirketlerinin tarımdan hayvancılığa, mezbahalardan ambalajlama işlerine, ürün çeşitliliği yalanlarından reklamcılığın sihirli dünyasına kadar pek çok alanı bizzat tekeline alarak ya da hükümetlerle kurdukları ilişkiler yoluyla fiilen ele geçirerek en düşük maliyetle en yüksek karı elde etmek amacıyla insan ve hayvan sağlığını nasıl tehlikeye attıklarını inceliyor.

Food, Inc. ağırlıklı olarak Amerikan yiyecek şirketleri üzerine yoğunlaşsa da bugün adını herkesin bildiği hamburger ve diğer fast food ürünlerini müşterilerine sunan şirketlerin dünyanın hemen her ülkesinde tesis ve şubeleri olduğundan belgeseli evrensel bir gözle izleyerek yorumlamak hiç de zor değil.

Food Inc.’nin ilk bölümünün daha ziyade gıda üretimi sırasında etleri satılan hayvanlara yapılan muamelelere, maliyetlerin düşürülmesi adına üretimde göçmen işçilerin oldukça düşük ücretlerle korkunç şartlarda çalıştırıldıklarına ve eskiden küçük ölçekli doğal tarım yapan çiftçilerin zengin olma vaatleri ve borçlandırma yoluyla nasıl büyük şirketlerle oldukça sıkı sözleşme şartları altında çalışmaya mecbur bırakıldıklarına değindiğini söylemek mümkün.

 Belgeselin ikinci bölümünde ise bu tarz bir üretim sürecinden geçirilen ürünlerin insan sağlığı üzerinde çoğunlukla bizlerden gizlenen ölümcül etkileriyle medya ve reklamcılık gibi alanların bu gizleme işine nasıl hizmet ettiğine dikkat çekiliyor. Eğer siz de bugün yediğiniz yiyeceklerde öyle ya da böyle bir yanlışlık olduğunu seziyor ve pizza, hamburger, patates kızartması gibi gıdaları tüketseniz bile onlara şüpheyle yaklaşıyorsanız Food Inc. size içinizdeki bu rahatsızlığı anlamlandırmanıza yardımcı olacak çok sayıda bilgi sunabilir. Bunun yanında belgeselin özellikle son kısımlarında işlenen “başka bir yöntemin mümkün olduğu” tezi insanın içinde insan sağlığı ve dünyanın geleceği için hala bir umut olduğu fikrini aşılayarak size kuşkularınızda yalnız olmadığınızı mutlaka hissettirecektir.

Food, Inc. 2008   Food Inc-Gıda A.Ş

Türkçeye Gıda A.Ş. adıyla çevrilmiş olan Kanada – ABD yapımı belgesel 94 dakika sürüyor. Robert Kenner yönetmenliğindeki yapımın oyuncularına gelince: Eric Schlosser, Michael Pollan, Gary Hirshberg, Troy Roush ve Joel Salatin.

IMDB puanı: 7,9

IMDB linki

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.