xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Hangi Sabun Neye İyi Gelir / 35 Sabun Çeşidi Ve Faydaları

0 5.587

Temizlik ve bakım yapmak amacıyla sabun alırken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Niyetiniz doğal sabun kullanmaksa alacağınız ürünün içeriğini sorgulamalı; hayvansal yağlar ve zararlı katkı maddeleri içermediğinden emin olmalısınız. Tetrasodium EDTA diye bir koruyucu madde var örneğin, gözlerde ve deride tahriş oluşturabiliyor. SLS saç dökülmesi, göz bozulması (Saç köklerinden emilerek), cilt kuruluğu sorunlarına yol açabiliyor, alerjik reaksiyonları arttırabiliyor. (Sodium lauryl ether sulfate, ammonium lauryl ether sulfate, sodium laureth sulfate, ammonium laureth sulfate isimleriyle geçer.)

Hiç kimyasal içermeyen, yüzde 100 doğal ürünler bulma şansımız yüksek değil ve sürekli olarak bir “Neyin içinde ne var?” paranoyasıyla yaşanmaz ama hiç değilse çok fazla kimyasal içermeyen ürünlere yönelme yoluna gidebiliriz. Yazımın sonunda sabun seçimiyle ilgili biraz daha bilgi vereceğim, şimdi esas konumuza geçelim; hangi sabun neye iyi gelir?

1. Aloe vera sabunu: Cildi nemlendirir, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Cilt döküntülerine ve kepek sorununa iyi gelir.

2. Ardıç katranı sabunu: Saç dökülmesini azaltır, saçlı bölgedeki egzamaya iyi geliyr, kepek oluşumunu engeller. Sivilceli ve egzamalı ciltlere özellikle tavsiye edilir. Mikrop kırıcı özelliği sayesinde deri hastalıklarının iyileştirilmesine yardımcı olur.

3. Argan sabunu: Cildi besler ve yumuşatır. Antioksidan içerdiğinden erken yaşlanmaktan korur. Sivilcelerden ve ufak tefek cilt hasarlarından kurtulmayı kolaylaştırır. Cilt gözeneklerini temizler, kan dolaşımını arttırır.

4. Bıttım sabunu: Menengiç yağından yapıldığı için menengiç sabunu olarak da bilinen bu sabun saç dökülmesi ve kepek sorunu yaşayanlara özellikle tavsiye edilir. Kırılgan saçları güçlendirir. Vücuttaki kaşıntı ve tahrişlere, ergenlik sivilcelerine iyi gelir.

5. Biberiye sabunu: Özellikle karma ve yağlı cilt tipleri için önerilir. Ciltteki fazla yağlanmayı giderir, mikrop kırıcı etki yapar, akneli ciltlere iyi gelir. Yağlı saçlardaki fazla yağı giderir, kepek sorununun azalmasını sağlar.

6. Damla sakızlı sabun: Cildi virüslerin ve bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlardan korur, hücre yenilenmesini teşvik eder.

7. Defne sabunu: Saç köklerini canlandırır, saç dökülmesine ve kepeklenmeye iyi gelir. (Başlangıçta kepek oluşmasına ve saçın matlaşmasına yol açabilir ama zamanla bu etkiler ortadan kalkacaktır.) Kostik içermeyenleri egzamaya iyi gelir. Varisleri rahatlatır.

8. Fesleğen sabunu: Cilde tazelik ve canlılık verir. Ter kokusunu önler. Sivilcelerin giderilmesine yardımcı olur.

9. Gül sabunu: Cildi nemlendirir, arındırır, canlılık ve parlaklık verir, ölü hücrelerin ve sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur. Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etki yapar.

10. Jojoba sabunu: Saçları güçlendirir, saç dökülmesine iyi gelir. Cildi nemlendirip yumuşatır, ince kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Deriyi besler ve esneklik kazandırır.

11. Kakao yağı sabunu: Vücudu rahatlatır, yorgunluğunu alır, besleyici ve nemlendirici etki yapar. Çatlak oluşumunu önler.

12. Kayısı çekirdeği sabunu: Cildi besleyip yeniler, yumuşatıyor, canlılık verir. Yaşlanma etkilerini geciktirir. Cildin nem oranının korunmasına yardımcı olur.

13. Keçi sütü sabunu: Akne oluşumuna yol açan bakterileri öldürür, siyah noktaları temizler. Derinlemesine temizlik sağlar, cildi tazeler, gençleştirir. Cildi rahatlatarak egzama vb. deri hastalıklarının yol açtığı kaşıntıyı azaltır. Peeling etkisi yapar.

14. Kekik sabunu: Antiseptik özelliği olan kekik sabunu aknelere, egzamaya ve mantara iyi gelir. Gözenekleri açar, ferahlatıcı etki yapar. Sivilce ve siyah noktalardan yakınanlara özellikle tavsiye edilir. Kepek sorunu için kullanılabilir.

15. Kil sabunu (Killi sabun): Karma ve yağlı ciltlere uygun bir sabun türüdür. Sivilcelerin kurumasına ve sivilce izlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Peeling etkisi yaparak ölü hücreleri ciltten uzaklaştırır. Saç dökülmesi ve kepek sorunlarını iyileştirmek amacıyla da kullanılabilir.

16. Kivi sabunu: Cildi yeniler, yumuşatır, deriyi ferahlatır ve güçlendirir. Ilık suyla kullanıldığında ciltteki siyah renkli lekeleri azaltır.

17. Kükürtlü sabun: Kurutucu özelliği olduğu ve yağlanmayı azalttığı için sivilcelenmeye eğilimli yağlı ciltlere iyi gelir. Siyah noktaları azaltır. Cildi kuru olanlara tavsiye edilmeyen bu sabun ciltte yeni sivilceler oluşmasının da önüne geçer. Yağlı saçlardaki yağlanmayı azaltır fakat bu amaçla sık kullanılmaması gerekiyr. Çünkü sık kullanımda yağlı ciltlerde bile fazla kurutucu bir etki yapar, kepek oluşumuna yol açar.

18. Lavanta sabunu: Bu güzel kokulu sabun mikropları öldürür, ölü derileri giderir, akne oluşumunun önünü keser, mevcut aknelerin daha hızlı iyileşmesini sağlar.

Lavanta yağı ile yapılabilecek 16 şey için tıklayın

19. Leylak sabunu: Düzenli kullanımda mantara iyi gelir, derinlemesine temizlik sağlar. Hoş ve kalıcı bir kokusu olan bu sabun cildi yumuşatır.

20. Limon sabunu: Antiseptik bir sabundur, sivilce oluşumuna meyilli yağlı ciltlere iyi gelir.

21. Melisa sabunu: Cilde duru ve parlak bir görünüm verir. Siyah ve nokta ve sivilcelere iyi gelir. A vitamini içerdiği için cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

22. Menekşe sabunu: Sivilce ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Saç bakımı için de tavsiye edilen sabunlar arasında yer alır, saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Kaşıntıya, topuk çatlaklarına ve selülitlere iyi gelir.

23. Nane sabunu: Ferahlatıcı, nemlendirici ve canlandırıcı etki yapar. Kuru saçlara iyi gelir. Siyah nokta oluşumunu engeller. Cildin pürüzleşmesine yardımcı olur. Cildi yatıştırır, serinlik hissi verir. Erkeklerde psikolojik iktidarsızlığa iyi gelir. (Genital bölgelere masaj yaparak uygulanması halinde.)

24. Papatya sabunu: Cildi dinlendirip rahatlatır. Parlaklık ve canlılık verir, cilt lekelerine iyi gelir. Kaşıntıyı yatıştırır, egzamaya ve mantara iyi gelir.

25. Pirinç sabunu: Cildi derinlemesine temizler, fazla yağın ve ölü derilerin giderilmesini sağlar. Cildin yumuşamasını ve canlı görünmesini sağlar, pürüzsüzleştirici etki yapıyor. Hafif cilt lekeleri ve kırışıklıkları belirsizleştirir.

26. Salatalık sabunu: Cildi yumuşatır ve sıkılaştırır.

27. Sarı kantaron sabunu: Cildi besler ve nemlendirir. Mikrop kırıcı ve iltihap önleyici özelliği vardır.

28. Sarımsak ve ginseng sabunu: Bir no poo uygulayıcısı olarak jojoba sabunundan memnun olduğum halde “Bir de bunu deneyeyim” diye aldığım sabun, daha 1 kerecik kullandım. Saç köklerini güçlendirir, dökülmeyi azaltır, saça parlaklık verir.

29. Tarçın sabunu: Cildi nemlendirir, yağ oranını dengeler, kokusuyla rahatlatır. Saç derisini nemlendirip besler. Terleme sorununa iyi gelir.

30. Üzüm çekirdeği sabunu: Gençleştirici, canlandırıcı ve tazeleyici etki yapar. Cildi arındırarak taze ve canlı görünmesini sağlar. İnce kırışıklıkları açar, düzenli kullanımda yaşlılık belirtilerini hafifletir.

31. Vanilya sabunu: Cildi canlandırır, besler ve rahatlatır, sivilcelerin yayılmasını önler.

32. Vişne sabunu: Aknelerin giderilmesine yardımcı olur, yenilerinin çıkmasını engeller. Peeling etkisi yapar.

33. Yasemin sabunu: Cildi nazikçe temizler, esnekliğini arttırır, hoş kokusuyla insanı rahatlatır. Ciltteki izlerin ve çatlakların görünümünü hafifletir. Sivilce, egzama, mantar, kızarıklık ve kaşıntı gibi cilt sorunları üzerinde temizleyici ve rahatlatıcı etki yapar.

34. Yosun sabunu: Cildi ferahlatır, duruluk ve parlaklık verir, ölü derileri giderir. Anti – bakteriyel özelliği vardır. Ölü derilerin atılmasını sağlar.

35. Zeytinyağlı sabun: Cildi derinlemesine temizler, aydınlatır, siyah noktaların azalmasını sağlar. Saç dökülmesine ve kepeklenmeye iyi gelir. Fakat fazlaca kimyasal işlem görmüş saçları kurutup sertleştirebilir. Antiseptik özelliğiyle sedef, mantar, pişik ve isilik gibi cilt sorunlarının ortadan kalkmasını çabuklaştırır.

Sabun Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

*Birinci önemli nokta içerik kontrolü. Ne kadar az kimyasal madde ve hayvansal yağ, ne kadar sadelik, ne kadar az ekstra özellik; o kadar iyi. Çünkü bu ekstra özellikleri kazandırmak adına ürüne bir sürü madde ekleniyor. Ambalajların üstünde bitkisel, organik, doğal, katkısız gibi şeyler yazıyor olsa bile sabunun içeriğinde zararlı kimyasallar olabilir.

*Sabun alırken cilt tipinizi dikkate almalısınız. Cildiniz kuru ise kil içeren sabunlar ve kükürtlü sabun sizin için uygun değildir mesela.

*PH değeri 9’un üstünde olmayan sabunları tercih edin.

*Sabunun temel işlevi vücudu temizlemek ve gözeneklerin açılmasını sağlamaktır. Gliserinli ve kremli sabun çeşitleri cildi yumuşattığı için cazip görünseler de cildin hava almasını engellerler.

*Köpürme miktarına takılmayın. Bunu sağlamak kolaydır, daha çok kostik eklenen sabun daha çok köpürür. Oysa kostik sağlıklı bir madde değildir ve sabunun içeriğinde çok fazla kullanılmaması gerekir.

*Güzel renk ve mis gibi koku detaylarına da takılmayın; ikisi de, bir ürünün kendi yapısında olmasa bile ürüne kolayca kazandırılabilen özelliklerdir.

Sabun Cildi Kurutur Mu

Düzenli olarak sabun kullanmak cildin kurumasına yol açabilir. Sabun kullandıktan sonra, cildiniz tamamen kurumadan önce nemlendirici sürerek bu sorunu halledebilirsiniz. Deneme – yanılma yöntemiyle cildinizi kurutmayacak sabun türünü bulma yoluna da gidebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.