xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

İftarlık Gazoz – Film 2016

0 1.304

Dondurmam Gaymak ve Entelköy Efeköy’e Karşı filmlerinin başarılı yönetmeni ve senaristi Yüksel Aksu üçüncü filmini çekti.  Adı İftarlık Gazoz olan filmin başrollerinde Cem Yılmaz oynuyor. Cem Yılmaz’a Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar gibi isimler eşlik ediyor. Yüksel Aksu’nun önceki iki filminde olduğu gibi bu film de bir Ege filmi ve Ege şivesini bol bol duyuyorsunuz. Röportajlarından okuduğum kadarıyla ikili uzun zamandır aynı projede çalışmak istiyorlar fakat bir türlü fırsat bulamıyorlarmış. Yüksel Aksu hazır olduğunda Cem Yılmaz’ın başka projeleri, Cem Yılmaz hazır olduğunda ise Yüksel Aksu’nun başka projeleri oluyormuş ama şeytanın bacağını bu filmle kırmışlar. O kadar ki Cem Yılmaz senaryoyu okumaya bile gerek yok diyerek film teklifini kabul etmiş.

 

Filmin Konusu

Yüksel Aksu’nun önceki iki filmini de izlemiş biri olarak diyebilirim ki bu film tam bir ustalık eseri olmuş. Filmde izleyiciye 3 farklı hikaye iç içe anlatılıyor. Bir tanesi Coca Cola’ya karşı geleneksel gazoz mücadelesini veren gazoz satıcısı Cibar Kemal’in trajikomik hikayesi. Cibar Kemal bin bir emekle yaptığı gazozları satmak için kırk takla atarken Coca Cola gelir köyün kahvesine bedava buzdolabı dağıtır. Haliyle Cibar Kemal’in işi zorlaşır. İstanbul’da doğup büyüdüğünü söyleyen Cem Yılmaz sanki kırk yıllık Egeliymiş gibi Ege şivesi ve rolünün üstesinden gelmiş.

İkinci hikaye ise güzel gözlü çocuk oyuncu Berat Efe Parlar’ın canlandırdığı Adem karakteri. Adem okulda iftihar alan çalışkan bir çocuk. Yaz tatilinde Cibar Kemal’in yanına çırak olarak girip gazoz satmaya başlar. Aylardan Ramazan’dır ve Adem’in ailesi  çocuk olduğu için oruç tutmamasını söyler, ancak Adem oruç tutmak ister.  Adem’in çocuk başına uzun yaz günü hem çalışıp hem de oruç tutmak için verdiği mücadele filmin ikinci hikayesi.

Üçüncü hikaye ise köylülerin tarlalarında çalıştığı ağanın Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde okumuş devrimci oğlunun başından geçiyor. Almanya’lar da görmüş, okumuş olan oğul pek bir bilinçlenmiştir. Köylülerin de bilinçlenmesini ister ama bu iş o kadar da kolay değildir.

Filmin bir de finali var ki onun hakkında ipucu bile vermek istemiyorum yoksa filmi izlememiş kişilere haksızlık etmiş olurum.

Yüksel Aksu İftarlık Gazoz filmiyle gerçekten güzel iş çıkarmış. Filmde cami ve dini konuların işlendiği sahneler çekilirken iki tane imam danışmanlık yapmış. Böylece cami sahneleri çok gerçekçi olmuş. Küçükken yazın benim de gittiğim Kuran Kursu ve teravih namazları geldi aklıma. Film değil sanki gerçekte yaşanmış gibi çekilmiş.

Şunu da söylemeden geçmeyeyim filmdeki görüntüler de tam anlamıyla harika. Hafta sonu ne izlesem diye düşünüyorsanız bu filmi tercih ederseniz pişman olmazsınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.