xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Leke Tedavisi Yöntemleri

0 1.025

Cildimizde cilt lekeleri oluşmasının birçok sebebi var. Leke oluşumuna yol açan başlıca faktörleri genetik yapı, hamilelik dönemindeki hormonal değişiklikler, güneş ışınlarına fazla maruz kalmak ve korunmamak, hormon tabletleri, bazı kimyasal maddeler olarak sıralayabiliriz. Cilt lekeleri için tasarlanmış birçok leke tedavisi yöntemi var ve günümüzün imkanlarıyla cilt lekelerinin büyük bir kısmı ortadan kaldırılabiliyor. Fakat tamamen yok edilemeyen, ancak rengi açılabilen leke türleri de var.  Zamanın etkisiyle cilde iyice yerleşmiş olan koyu renkli lekelerin hiçbir tedaviye cevap vermediği de oluyor.

 

Kimyasal peeling ile leke tedavisi

Bazı özel solüsyonlarla derinin üst tabakası soyuluyor, böylece cildin hasar görmüş tabakalarının yerini yıpranmamış, lekesiz bir tabakanın alması sağlanıyor. Cilde uygulanan kimyasal peeling solüsyonu yüzeysel, orta derinlikte veya derin bir soyma işlemi yapabiliyor. Bunlardan hangisinin uygun olduğunun bir uzman tarafından belirlenmesi ve özellikle orta derinlikteki ve derin peeling uygulamalarının yine bir uzman tarafından uygulanması gerekiyor. Çünkü peeling uygulamasının derinliği sonucun etkisini arttırdığı gibi riski de arttırıyor.

Trikarboksilik asit olarak anılan bir maddeyle hazırlanan TCA peeling soyucu, dolayısıyla leke giderici gücünün yüksek olması nedeniyle birçok uzmanın tercih ettiği peeling solüsyonları arasında yer alıyor. Bu uygulamadan sonra cildiniz 4 -5 gün boyunca pullanıp soyulacak ve bu dönemde doktorunuzun önerdiği bir güneş koruyucu ürünü düzenli olarak kullanmanız büyük önem arz ediyor.

Kimyasal peelingin yan etkileri

*Çok derin bir peeling yapıldıysa ciltte enfeksiyon gelişebilir.

*Özellikle esmer tenli kişilerde düzensiz lekeler oluşabilir. Bunun önüne geçmenin yolu cildi güneşten titizlikle koruma ve etkili leke kremleri kullanmaktır.

*Derin peeling uygulamasından sonra cilde yoğun nemlendirici uygulamak siyah noktalar oluşmasına yol açabilir.

*Şiddetli bir uçuk oluşumu yaşanabilir, bu uçuklar cilde yayılabilir.

*Kabuklarla oynamak yeni lekeler çıkmasına yol açabilir.

Mezoterapi ile leke tedavisi

Bu yöntemde lekeli bölgenin içine bir antioksidan – vitamin – mineral karışımı veya C vitamini ya da asitli bir solüsyon (Hyaluronik asit, transexamik asit, alpa lipoik asit gibi) enjekte ediliyor. Bu işlem için ince ve küçük iğneler kullanılıyor. Böylece deri içinde öbeklenmiş, birikmiş olan renk hücrelerinin parçalanıp dağılması sağlanıyor. Sonuçları ikinci seanstan sonra görünmeye başlayan mezoterapi tedavisi lazer veya PRP uygulamalarıyla bir arada kullanıldığında daha etkili sonuçlar veriyor. Leke mezoterapisi olarak da anılan bu uygulama genellikle 1 – 2 haftalık aralıklarla yapılan 4 – 6 seansta tamamlanıyor. Başka bir yöntemle kombine olarak uygulanacaksa uygulama sıklığı ve seans sayısı değişebiliyor.

Mezoterapinin yan etkileri konusuna bakındım ve genellikle kısa sürede ortadan kalkan kızarıklık ve morarmalar olabileceğinden başka pek bir şey görmedim. Bir de kişi bazen kullanılan ilaca alerjik tepki verebiliyor.

Lazerle leke tedavisi

Kahverengi lekeler, yaşlılık lekeleri veya güneş lekeleri için lazer tedavisi yaptırma yoluna da gidebilirsiniz. Fakat bu kararı almadan önce bir dermatologla görüşmenizde fayda var. Bir doktorla görüşmeden herhangi bir güzellik salonuna gidip “Bana lazerle leke tedavisi yapıverin” demek iyi bir fikir değil, böyle davranarak sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz.

Q – Switch lazer olarak anılan lazerler farklı cilt tiplerindeki doğum lekeleri, dövme izleri ve muhtelif koyu renkli lekeleri oluşturan melaninleri dağıtıp bölgenin renginin açılmasını sağlıyor. Bu lazer tedavisinin tüm cilt tipleri için güvenle kullanılabileceği söyleniyor. Fakat IPL lazer veya fraksiyonel lazer söz konusu olduğu zaman iş biraz değişiyor. Koyu renkli lekelerin tedavisi için kullanılan bu lazer tipleri ciltte ekstra lekeler çıkmasına yol açabiliyor çünkü. Lazer tedavinizi işinin ehli birine yaptırmanız bu yüzden de çok önemli. İyi bir uzman sizi gereksiz, sizin için uygun olmayan tedavi yöntemlerine yönlendirmeyecek, güvenli bir tedavi yöntemi önerecek ve uygun gördüğü uygulamayı da en doğru şekilde yapacaktır.

Lazerle leke tedavisi yaptırmadan önce durumunuzu mutlaka bir cilt doktoruna tespit ettirmelisiniz. Lazer tedavisi her derde deva mucize bir çözüm değil, bazı lekelerde pek işe yaramayabiliyor. Bazı leke ve lezyonlar dirençli çıkıyorlar; bazen hiçbir şekilde ortadan kalkmıyor, bazen de renkleri biraz açılsa bile hayal ettiğiniz gibi iyileşmiyorlar.

Lazer ışınları noktasal lekelerde başarılı sonuçlar verirken bazen yaygın cilt lekelerinin daha da koyulaşmasına yol açabiliyor. Bir de lazerin deriyi incelttiğini belirten kullanıcı yorumları gördüm. Sık olmamakla beraber ciltte yara ve enfeksiyon oluşması ihtimali de lazerle leke tedavisinin yan etkileri arasında yer alıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.