xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Pokot (Spoor) / İz 2017

2 2.391

Ülkemizde 22 Eylül 2017’de vizyona girmesi beklenen Pokot (Spoor) / İz isimli filmin yönetmenliğini Agnieszka Holland yapıyor. Temelde bir cinayet filmi olmakla beraber dram, komedi ve gizem unsurlarını da barındıran yapım hakkında bir şeyler yazmaya başlamadan önce spoor ne demek sorusunun cevabını yazmak istiyorum, merak edip baktım. Pokot kelimesi için bir şey bulamadım ama onun için buldum, ayrıca ikisi aynı veya benzer şeyler sanırım. (Google Translate, canımsın, saygılar. ) Spoor kelimesi, Türkçeye Lehçeden çevirirseniz hayvan ayak izi, Felemenkçeden çevirirseniz iz anlamına geliyor. Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İsveç yapımı film 2 saat 8 dakika sürüyor.

İz (Pokot) 2017 Filminin Konusu:

60’lı yaşlarında emekli bir inşaat mühendisi olan Janina Dusjezko Polonya – Çek Cumhuriyeti sınırına yakın bir dağ köyünde yaşamaktadır. Boş zamanlarında kasabanın çocuklarına İngilizce öğreten Janina eksantrik bir kişiliğe sahiptir. Tutkulu bir astrolog ve sıkı bir vejetaryen olan bu kadının en yakın dostları olan 2 köpeği bir gün ortadan kaybolur. Janina bu olaydan kısa bir süre sonra, karlı bir kış gecesinde komşusunun cesedini bulur. Cesedin yanında geyik izleri vardır. Daha sonra köy halkında başka erkekler de gizemli bir şekilde öldürülür. Öldürülenlerin hepsi de tutkulu birer avcıdır. Kasaba sakinlerinin ve polisin araştırmaları sonuç vermez. Hayvanlara karşı aşırı derecede hassas olan, kaçak avlanmalarla ve hayvanlara uygulanan şiddetle ateşli bir şekilde mücadele eden ve kafayı taktığı konular yüzünden uçuk bir yaşlı kadın olarak nitelendirilen Janina bu gizemli ölümlerin izini kendi başına sürmeye başlar fakat onun teorileri dikkate alınmayacaktır.

36. İstanbul Film Festivali filmleri arasında yer alan İz (Pokot) 2017 Fantasia Film Festivali’nde En iyi Film, Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı ödüllerini almış. Filmle ilgili eleştirilerden söz edeyim biraz: Gizem ve komediyi harmanlayan film, sürükleyici olmakla beraber, senaryosu yer yer zayıf kalıyor veya gerçekçilikten uzaklaşıyor. Janina’nın hayvanların canına verdiği değeri insanların canına vermediği ve filmin gizemli cinayetlere pek odaklanmadığı yolunda bir kritik de gördüm.

Adalet ve inanç sistemlerinin hayvanlara karşı ne kadar duyarsız olduğunun başarılı bir şekilde anlatıldığı Pkot (Spoor) 2017 özellikle hayvanseverlerin hoşuna gidebilecek bir film. Yönetmen Agniezska Holland siyasi bir film çekmeyi amaçlamadıklarını fakat sonuçta kendilerini düşündüklerinden daha geniş bir gerçekliği; kadın haklarını, hayvan haklarını ve doğayı umursamayan erkek egemen bir zihniyeti anlatırken bulduklarını söylüyor. Anarşist ve feminist unsurlar barındıran filmin ana karakteri Janina avlanan erkeklerle çatışıyor, çevresindekilere ve pedere derdini anlatmaya çalışıyor, defalarca polise başvuruyor ama kasabalılar tarafından hiç dikkate alınmıyor. Kiliseye, erkek zorbalığına, avcılara kafa tutan yaşlı kadına çok az kişi destek veriyor.

Yönetmeninin “Öfkeye dair bir masal” olarak tanımladığı Pokot’u izlerken filmin görselliğinden ve seslerinden etkileneceksiniz ve beyniniz de fazla mesai yapacak sanırım. Hayvanların, ağaçların ve yıldızların da ruhları olduğuna inanan, köpeklerinin kaybolmasından çok etkilenen, hayvanların öldürülmesini engellemek için çırpınan eksantrik ve anarşist esas karakterin tabiatını abartılı bulabilirsiniz, ama insanı adalet ve inanç sistemleri, doğa ve vicdan hakkında düşünmeye sevk eden bir yapım bu.

Fimin oyuncuları: Agnieszka Mandat – Grabka, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszal, Patrycja Volny, Miroslav Krobot, Borys Szyc, Tomazs Kot, Andrzej Grabowski.

2 Yorumlar
  1. Deryaninsporgunlugu

    Avrupa sinemasini severim. Nette arastirayim bulursam izlerim ?

    1. Hilal Uslu

      Umarım bulursun. Mekanıma uğradığın için teşekkür ederim, yine beklerim. =)

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.