xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Sinüzit Kaynaklı Baş Ağrısı İçin 10 Evde Tedavi Yöntemi

2 4.612

Dünden beri çektiğim ve bugün hala devam etmekte olan şeyin büyük ihtimalle sinüzit kaynaklı bağ ağrısı olduğunu internette baş ağrıları hakkında bir şeyler ararken anladım. Sıklıkla başı ağrıyan biri değilim ben, bu sıkıntı bana epey yabancıydı. Sağlam bir grip olduğum zaman başım da ağrırdı ama bu ondan farklı bir şeydi. Başımı öne eğmeye korkuyordum, o zaman daha beter oluyordu. Gözlerim sızlıyordu. Burnum belki 15 – 20 gündür tıkalıydı.

Bu konuda pek bir şey yapmadığımı da söyleyeyim; hafif ama devamlı bir tıkanıklık idi bu.  Burnumun tee yukarılarında bir yer tıkalı gibiydi ve bir türlü açılmıyordu. Sinir ediyordu ama çok büyük bir rahatsızlık vermiyordu. Herhangi bir günlük işimi yapmamı engellemiyordu.

Çok büyük bir rahatsızlık veren ve günlük aktivitelerimi aksatan durum dün başladı. Biraz araştırınca belirtilerinin sinüzit baş ağrısı dedikleri şeye çok fazla benzediğini gördüm. “Yüz ve göz çevresinde ağrı, baskı ve doluluk hissi” özellikle. Kaşlarımın üstü, göz kapaklarımın üstü ağrıyor benim. Burun kemiğimin üst kısmı ağrıyor, daha doğrusu, ağır; küçük bir yük var sanki orada. Yanak kemiğim bile sızlıyor sanki. Öksürük, ateş gibi sıkıntılarım yok. Fakat arada bir öksürdüğüm zaman başımın ağrısı artıyor.

Canım komşum Belgin’in getirdiği Dolorex ağrı kesiciden birkaç tane içtim ama kısmi ve kısa süreli bir fayda sağladı. Belgin, “Appranax da var ama ondan vermiycem” dedi, çok ağırmış.  Dün bir ara “Zehir de olsa getir, yeter ki şu ağrı geçsin”. demek istedim. Ama demedim.

Hissettiğim şey şiddetli bir baş ağrısı değil aslında. Orta şiddette, ama varlığını her saniye hissettiren ağrı – basınç – ağırlık karışımı bir şey gibi daha çok. Dün gündüz vakitlerinde saatlerce kanepeye uzandım, kalkıp kalkıp bir daha uzandım. Bilgisayarda fazla çalışmış olmaktan kaynaklanabileceğini düşünerek, uzak durdum. Zaten bu durumda pek çalışamazdım da. Birkaç kere oturup kısa kısa bir şeyler yaptım o kadar. Çok ağır olmayan ama varlığını her an hissettiren bu ağrı insana bitkinlik de veriyor. Bir de; hareketli bir şeyler yaparsanız ağrının artacağından korkuyorsunuz.

Bugün internette bu konuda aramalar yaptım. Gördüğüm çözüm önerilerinin bir kısmını uygulamaya da başladım. Gele gide bu konuda bir yazı yazayım dedim. Binkelam için güzel konu, hem başkalarının da işine yarayabilir.

Sinüzit Kaynaklı Baş Ağrısı İçin Evde Tedavi Yöntemleri

1.Sıvı Tüketimi

Su, çay veya şeker içermeyen meyve suları, sisteminizi nemlendirmek açısından işe yarar. Bunlar mukusun (Sümük) incelmesine ve tahriş olmuş sinüslerin rahatlamasına yardım eder.

2.Buhar Banyosu

Sinüslerden kaynaklanan baş ağrıları söz konusu olduğunda buhar banyosu yapmak oldukça etkili bir yöntemdir. Bir tencerede bir miktar su kaynatın ve içine bir avuç okaliptüs, nane veya biberiye ekleyin. İsterseniz 1 – 2 damla esansiyel yağ da koyabilirsiniz. (Nane, okaliptüs, kekik yağı gibi)

Su kaynadıktan sonra ocağı kapatın ve sonra başınızı da, kabı da örtecek büyüklükte bir havlu alıp kabın içine doğru eğilin. Karışımdan çıkan buharı solumaya başlayın.  Bitkinin anti – enflamatuar faydalarının geçmiş olduğu bu sıcak buharı solumak tahriş olmuş burun deliklerinin yumuşamasına yardımcı olur ve baş ağrısını hafifletir.

Burnunuz tıkalıysa buhar banyosu yaparken yanınızda kağıt mendil veya tuvalet kağıdı bulundurun, zira akması kaçınılmazdır. Sinüsleriniz aşırı kuruysa karışıma bir tutam hatmi yaprağı da ekleyebilirsiniz. Buhar çadırında en az 7 – 8 dakika kalmaya çalışın. Baş ağrınız geçmediyse bir süre sonra bu yöntemi tekrar uygulayın.

Ben taze nane ile buhar banyosu şeklinde yaptım bunu, evde ondan vardı. Birkaç kere kısa kısa yaptım, bir kere de masaya oturup 6 – 7 dakika buharı soludum. Tencereyi ve başımı havluyla kapatarak tabii. Bunu her yaptığımda büyük bir rahatlık ve ferahlık hissettim. Baş ağrım, başımdaki ağırlık mucizevi bir şekilde ortadan kalkmadı ama sonuncu, 6 – 7 dakikalık seanstan birkaç saat sonra başımdaki ağırlığın azaldığını fark ettim.

Buhar banyosu sırasında burun deliklerimin içi fena halde sulandı. Fakat, sanki bir noktada bir set var, oradan yukarısı açılmıyor bir türlü işte. Tıkanıklık burnumun üst kısmında daha çok, ağrı ve ağırlık da oralarda; kaşlarımın, gözlerimin üstünde. Kaybolmadı ama daha az rahatsız edici bir hal aldı. Bu tesadüf olmasa gerek.

Buhar banyosunu tecrübeme dayanarak tavsiye edebilirim o yüzden. Fakat bir kere yapmak yeterli olmuyor. Bugün 2 – 3 kere yaptım. Hatta demin, baş ağrısı yine rahatsızlık vermeye başladığı için yaptım ve kaynamasını beklerken de uzattım yüzümü içine doğru, birkaç nefes çektim; o bile rahatlatıyor insanı.

3.Yaban Turpu

Aşağıdaki yöntemler tıkalı sinüslerin açılmasını sağlayabilir:

*Rendelenmiş yaban turpunu elma sirkesi ve limon suyuyla karıştırmak tüketmek

*Çeyrek çay kaşığı taze rendelenmiş yaban turpu kökünü birkaç dakika ağızda tutup, sonra yutmak

3.a Yaban Turpu Ve Elma Sirkesi İle Sinüzit Tedavisi

Aşağıda sinüzitten kaynaklanan baş ağrıları üzerinde etkili olduğu söylenen bir formül bulacaksınız. Bu tedaviyi 4 – 5 gün uygularsanız sinüzitle ilgili şikayetleriniz azalabilir. Fakat bu formülü kullanıma hazır hale gelmesi için 10 gün beklemek gerekiyor. Hazırlayıp bir kenarda tutmak lazım belki de, özellikle sıklıkla sinüsleriniz yüzünden baş ağrısı çekiyorsanız.

*Bir miktar yaban turpunu bir kavanoza koyun.

*Üstünü sirkeyle kaplayın.

*10 gün süreyle oda sıcaklığında bekletin. Arada bir kavanozu çalkalayın.

*Süre dolunca kavanozu açın ve karışımın kokusunu 5 dakika kadar içinize çekin.

*Geceleri başınız ağrıyorsa temiz bir bezi bu karışımla ıslatarak alnınıza koyun.

4.Zencefilli Zerdeçal Çayı

Anti – inflamatuar özelliğinin yanı sıra antioksidanlardan yana da zengin olan zencefil kökünü toz zerdeçalla karıştırıp çay gibi demleyerek burun tıkanıklığının açılmasına, sinüslerdeki basıncın gevşemesine yardım eden ve insanı rahatlatan şifalı bir çay hazırlayabilirsiniz.

Aşağıdaki tarifte limon da olduğunu göreceksiniz. Yoksa kullanmayabilirsiniz. Bu karışım aşağıdaki şekliyle  metabolizmayı hızlandıran içecekler kategorisine de giriyormuş, haberiniz olsun.

Malzemeler: 

Taze zencefil kökü (Toz haline getirilecek veya küçük parçalar halinde kesilecek.)

2 çorba kaşığı kadar toz zerdeçal

1 adet limon (Limon suyu da olabilir)

İsteğe bağlı olarak, tat vermek için: Vanilya özü (2 – 3 damla)

Hazırlanışı:

Zencefil, zerdeçal ve limonu bir kaba koyup toz haline getirin. Zencefili toz haline getirmek sorun olursa küçük parçalara bölüp suya tülbent veya elekten geçirerek ekleme yoluna da gidebilirsiniz. Limon değil de limon suyu kullanacaksanız, limonu, diğer 2 malzemeyi hazırladıktan sonra ekleyin.

Hazırladığınız karışımı kaynatılmış sıcak suya ilave edin. Kaşıkla güzelce karıştırın. 10 dakika bekledikten sonra içebilirsiniz.

5.Burun İçini Tuzlu Su İle Yıkama

Burnu ve sinüsleri kaplayan mukozanın enfeksiyonlara, alerjiye yol açan maddelerden arındırılması, sinüslerdeki sorunların önlenmesi ve ortadan kaldırılması için uygulanması gereken yöntemlerden biri de nazal irrigasyon, nazal yıkama veya nazal duş gibi isimlerle anılan yöntemdir.

Bu yöntemi uygulamak için yarım çay kaşığı tuzu yarım bardak ılık suyun içinde eritin. Karışımı çalkalayıp damlalığı olan küçük bir şişeye koyun. Damlalığı kullanarak her iki burun deliğinize de uygulayın. Böylece, sinüsleri hem rahatlar, hem de bakterilerden ve tahriş edici maddelerden arınır.

Dikkat: Burnunuz tamamen tıkalı ise, basınçla beraber kulak tıkanıklığı da hissediyorsanız veya kulaklarınızda enfeksiyon varsa bu yöntem sizin için uygun olmayabilir.

6.Elma Sirkesi

Günce 3 kere içine biraz elma sirkesi eklenmiş 1 bardak ılık su içmek sinüslerin açılmasına yardımcı olur. Lezzet katmak için limon ve bal da ilave edebilirsiniz.

Daha verimli bir sonuç almak için günde 3 kere 1 tatlı kaşığı elma sirkesi de tüketebilirsiniz.

7.Keskin Baharatlar

Anti – inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri olan acı biber gibi baharatlar tıkalı burunların açılmasına yardımcı olabilir.

8.Bitkisel Çaylar

Bitki çayları vücudumuza enfeksiyonlarla mücadele etmesi için antioksidan desteği sağlar. Meyan kökü, nane, okaliptüs ve zencefil içeren çaylar sinüs enfeksiyonları üzerinde daha etkilidir. Ekinezya çayı tüketmeyi de deneyebilirsiniz.

9.Soğan Ve Sarımsak

Soğan ve sarımsağın içeriğinde vücuttaki iltihapla savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler bulunur. Bu yüzden, ikisi de, bir sinüs enfeksiyonu ile savaşmak için kullanabileceğiniz sebzelerdir. Burun tıkanıklığı ve buna bağlı baş ağrıları çektiğiniz dönemlerde  soğanla sarımsağı çorbalarda, et sularında bolca kullanın. Sarımsağı, maksimum fayda sağlamak için, bütün olarak kullanmayı tercih edin.

10.Soğutulmuş Lavanta Keseleri

Islak bir el bezine 1 – 2 damla lavanta esansiyel yağı ekleyin. Bezi kilitli bir poşete koyup en az 1 saat süreyle buzdolabında bekletin. Gözlerinize ve şakaklarınıza yerleştirdiğiniz zaman ağrıyı hafifletir.

2 Yorumlar
  1. Deryaninsporgunlugu

    Yaban turbunu bilmiyordum. Gecmis olsun canim 😍

    1. Hilal Uslu

      Teşekkürler. Geçti o şükür o uyuz baş ağrısı. Nane yaprağı ile buhar banyosu şifa oldu bana, öyle sanıyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.