xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

What Ever Happened to Baby Jane? / Bebek Jane’e Ne Oldu? (1962)

2 1.859

Az önce seyrettiğim What Ever Happened to Baby Jane? (Bebek Jane’e Ne Oldu?) filmi bugün yazacağım yazı hakkındaki fikrimi değiştirdi. Başka bir filmi yazacaktım ama o sonraya kalsın, hazır hala etkisi altındayken bunu yazayım.  1962 ABD yapımı, dram ve psikolojik gerilim unsurlarını barındıran etkileyici bir film bu. 2 saat 14 dakika boyunca hiç sıkılmadan izledim.

Daha hareketli gerilimleri sevenlere düşük tempolu gelebilir ama kaliteli bir psikolojik gerilim filmi seyretmek isteyenler için çok güzel bir alternatif. Baş rollerde dönemin 2 büyük, ölümsüz yıldızı oynuyor: Bette Davis ve Joan Crawford.

Filmin konusu şöyle: Eski bir Hollywood malikanesinde bir arada yaşamakta ve yaşlanmakta olan 2 kız kardeşten Jane Hudson çocukluk çağlarında ünlü bir yıldız olmuş fakat ilerleyen yıllarda bu başarıyı sürdürememiştir. İkisi de çocukken Jane’in gölgesinde kalan Blanche Hudson ise daha sonra ünlü bir yıldız olmuş, ama şöhretin doruğundayken bir araba kazası yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur.

Bu olaydan sonra Jane, kaza sırasında yanında olduğu Blanche’ın bakımını üstlenmiştir.

Çocukken sahip olduğu şöhretin özlemini çeken ve Blanche’ı kıskanan alkolik ve dengesiz Jane, kardeşine dozu giderek artan eziyetler çektirmektedir. Gayet nazik, olgun ve aklı başında görünen Blanche ise aslında aşırı kibarlığı ve anlayışıyla onun histerik davranışlarını körüklemektedir.

Onlarınki bilindik bir kardeş kıskançlığı değil, çok daha ötede bir şeydir ve aralarındaki rekabet ve gerilim giderek daha tehlikeli bir hal almaya başlayacaktır.

What Ever Happened to Baby Jane? (Bebek Jane’e Ne Oldu?” filminin yönetmen koltuğunda Robert Aldrich oturuyor. Baby Jane Hudson’ı olağanüstü bir oyunculukla Bette Davis, Blanche Hudson’ı ise Joan Crawford canlandırıyor.

Filmde Crawford da çok iyi, ama Davis müthiş, çok çok etkileyici. Diğer oyuncuları da sıralayayım: Victor Buono (Edwin Flagg), Maidie Norman (Elvira Stitt), Julie Allred (Baby Jane Hudson’ın çocukluğu), Anna Lee (Mrs. Bates), Marjorie Bennett (Delia Flagg).

Filmin izleyiciyi ters köşe yapan bir finali var. Şahsen baya bozuldum, 2 ana karakter hakkındaki fikirlerim 2 dakikada altüst oldu, ben kendimi toparlayamadan film bitti. Bir zamanların (Crawford 1905 – 1977, Davis 1908 – 1989) 2 ünlü kadın oyuncusunun 50’li yaşlarında sergiledikleri muhteşem performansı görmek isterseniz kaçırmayın derim.

2 Yorumlar
  1. Derya

    Yillar önce izlemistim. Sinir bozucu bircfilm olarak kaldi aklimda 😊

    1. Hilal Uslu

      Öyle gerçekten. Ama kaliteli bir film de aynı zamanda, o ne oyunculuk…lar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.