xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Zor Bir Patronla Başa Çıkmanın 10 Yolu

0 1.680

Eğer dünya mükemmel bir yer olsaydı hepimiz harika yöneticilere, kariyer hedeflerimize ulaşmamıza yardım eden, anlayışlı ve bize değer veren patronlara sahip olurduk. Ancak, maalesef, iş dünyasında dengeler çoğu zaman bu şekilde kurulmaz. Patronunuz aşırı kontrolcü ya da size göre alanında yetkin olmayan, hatta öfke kontrolü problemleri yaşayan biri olsa da sizden bir şekilde elinizden gelenin en iyisini yapmanız ve işlerinizi gerektiği şekilde halletmeniz beklenir.

Kendinizi böyle bir durumun içinde hissediyorsanız zor bir patronla başa çıkmanın yolları konusunda derlediğimiz tavsiyelerden size, iş ortamınıza ve patronunuzla olan ilişkilerinize uygun olan bir ya da birkaçını uygulamayı deneyebilirsiniz.

  1. Durumun sizin düşündüğünüz gibi olduğundan emin olun

Patronunuzun sizi rahatsız eden hal ve tavırlarının altında yatan mantıklı sebepler olabilir mi, ya da siz kendinizle alakalı kimi sebeplerden dolayı patronunuzla ilgili gözlemlediğiniz hususları bir parça abartıyor olabilir misiniz? Hangi konularda iyi, anlayışlı ve sabırlı, hangi konularda bu saydıklarımızın tam tersi bir tavır sergilediğini iyice anlayabilmek için patronunuzu birkaç gün gözlemleyin.

Size göre “kötü” olan bir davranış içerisine girdiğinde harekete geçmeden önce bu tutumunun nedenlerinin neler olabileceğini, olayların onun kontrolü ya da yetkisi dışında gerçekleşiyor olup olamayacağını iyice düşünmeye çalışın.

  1. Patronunuzu belli davranışlara iten sebepleri anlamaya çalışın

Patronunuzun belli konularda neden diğerlerine göre daha seçici davrandığını ya da bazı şeyleri neden yaptığını anlamak onun benimsediği yönetim tarzı konusunda fikir edinmenize yardımcı olacaktır. Sizi ve/veya çalışma arkadaşlarınızı etkileyen uygulama ve kararların kontrolden çıkmaya başladığını hissettiğinizde patronunuzun hareketlerinin arkasında yatan sebepleri çözmek size farklı bir bakış açısı ve olanlarla daha kolay baş etme motivasyonu kazandıracaktır.

Patronunuz gerçekten öğle molasının ne uzunlukta olması gerektiği konusunda altını doldurabildiği kurallar mı koyuyor, yoksa başka firmalardaki uygulamaları göz önünde bulundurarak bu konuyu kendi prestiji çerçevesinde mi değerlendiriyor? Bu ve benzeri soruların cevapları patronla anlaşma konusunda izleyeceğiniz yolu belirlemenize yardımcı olur.

  1. Mevcut durumun işinizi/performansınızı etkilemesine izin vermeyin

Patronunuzun davranışları sizi ne kadar rahatsız ederse etsin bu durumun iş yerindeki performansınızı düşürmesine ya da hevesinizi kırmasına izin vermemeye çalışın. Psikolojik anlamda rahatlamak ve kontrol sizde imiş gibi hissetmek için çalışma hızınızı yavaşlatmak, yetiştirmeniz gereken işleri aksatmak, gereksiz yere izin almak ya da mola sürelerinizi haber vermeksizin uzatmak en iyi ihtimalle ilerleyen süreçlerde altına gireceğiniz iş yükünün artmasına, en kötü ihtimalle ise bir B planınız yokken işten çıkarılmanıza neden olabilir.

  1. Bir adım önde olun

Özellikle patronunuz kılı kırk yaran, kontrolcü ve detaylara fazlaca takılan biriyse onun üstünde duracağı noktaları ya da sizden isteyeceklerini önceden tahmin ederek yerine getirmek iyi bir fikir olabilir. Kontrolcü bir patronla baş etmek için ona kontrol edecek pek bir şey bırakmamanız gerekir.

Patronunuz “İstediğiniz raporu masanızın üzerine öğleden önce bıraktım.” ya da “Söz konusu mailleri 2 saat önce gerekli yerlere gönderdim.” gibi cümleleri sizden ne kadar çok duyarsa içinde bu tarz şeyleri hatırlatmaya yönelik istek giderek azalacak ve sizin her hareketinizi kontrol etmesine gerek olmadığını anlamaya başlayacaktır.

  1. Her şeyi belgeleyin

Patronunuzla olan tüm iletişiminizi –başta istekler ve eleştiriler olmak üzere- kayıt altına alın ki sizden bunlarla çelişen bir istekte bulunulduğunda konunun başlangıçta size bu şekilde aktarılmadığını kanıtlarıyla birlikte açıklayabilesiniz. Patronunuz sizden bir şey yapmanızı istediğinde hem bu isteği, hem de sonucunda kendi yaptığınız işi yazılı olarak kayda alın.

Eğer talimatları sözlü olarak alıyorsanız bunları konuşmanın hemen ardından listeleyin ve her şeyi doğru anladığınızı onaylaması için patronunuza mail olarak gönderin. Bu şekilde patronunuz yaptığınız işi sorguladığında, gerçekten de bir hatanız yoksa, bunu ortaya koymanız kolaylaşacaktır.

  1. Sabırlı olun

Patronla baş etme konusunda bir adım atmadan önce harekete geçmek için doğru zamanı bekleyin. Eğer şikayetlerinizi patronunuza çok yoğun ya da stres altında olduğu bir dönemde iletirseniz bunları normalde yapacağından daha sert biçimde karşılayabilir.

  1. İnisiyatif alın

Patronunuzun bir konuda yeterince bilgi sahibi olmadığını ya da o an karar verecek durumda olmadığını hissediyorsanız yaptığınız işle ilgili kimi kararları kendiniz alabilirsiniz. Elbette bunun için çalıştığınız alanı çok iyi bilmeniz ve aldığınız kararların çalıştığınız firma için olumlu sonuçlar doğuracağından kesinlikle emin olmanız gerekir.

Zaman içinde çalışma arkadaşlarınız karar vermedeki başarınızın farkına varıp sizi doğal bir lider olarak benimsediklerinde, doğrudan patronunuz olmasa da, yöneticileriniz mutlaka bu durumun farkına varacak ve başarınızı takdir edeceklerdir.

  1. Patronunuzun öfkesini tetikleyen şeyleri keşfedin

Eğer patronunuz zaman zaman öfkesine hakim olmakta zorlanıyorsa onu patlama noktasına getiren olay ve durumları tespit edip bunlarda kaçınmaya azami özen gösterin. Örneğin medya alanında çalışıyorsanız ve editörünüzle en büyük anlaşmazlığı bir kaynağın adını yanlış yazdığınızda yaşadıysanız bundan sonra makale kaynaklarının 2-3 kere kontrol etmeden ona göndermemeye çalışın.

Ofisten içeri saat 8’den sonra girdiğinizde patronunuzun onaylamayan bakışlarıyla karşılaşıyorsanız kendinizi her gün saat 7:45’te işyerinde olmak üzere ayarlayın. Çalışmaya tam olarak mesai saatinde başlamaya dair bir prensibiniz varsa fazladan süreyi kahve içerek ya da o günkü planınızı gözden geçirerek değerlendirebilirsiniz.

  1. İlişki terapilerinde kullanılan yöntemleri deneyin

Karşınızdaki kişinin cümlesini tekrar ettikten sonra ona “Doğru anlamışım, değil mi?” ya da “Doğru mu?” gibi sorular yöneltmek çift terapilerinde en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Bu yöntemi patronunuzun üzerinde uygulayın ve sizi onaylarsa ondan daha fazla ayrıntı vermesini isteyin. İnsanların kurdukları cümleleri bu şekilde, hiç değiştirmeden ve aynı bakış açısıyla tekrarlayarak onlara kendilerini daha iyi açıklama şansı tanır ve onları dikkatle dinlediğiniz algısını uyandırırsınız.

  1. Gelecekte zor patronlarla karşılaşmaktan kaçının

Zor bir patronla baş etmek mümkün olsa da çoğu zaman yorucu ve çaba isteyen bir süreçtir. Gelecekte başka bir iş için görüşme yaparken iş başvurusu yaptığınız firmayı bu açıdan da değerlendirmeye çalışın. Eğer imkanınız olursa mutlaka halihazırda orada çalışan birkaç kişiyle görüşün ve onlardan firmanın genel yapısı ve kültürü hakkında bilgi talep edin. Bu şekilde fazla sorgulayıcı ya da garantici görünmeden o firmanın patronunun davranışları hakkında bir fikir edinebilirsiniz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir:

Zor iş arkadaşları ile geçinmenin yolları

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.