Aile Sistem Dizimi Yöntemiyle Otizme Sistemik Bakış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarih: 14 Mayıs 2016 Cumartesi 
Yer: Feneryolu – Kadıköy / İstanbul (Ayrıntılı adres ve telefon numarası yazının sonunda)
Saat: 11:00 – 17:00
Konu: Aile sistem dizimi yöntemiyle otizme sistemik bakış
Etkinliği düzenleyenler: Kozyatağı Lions kulübü ve İstanbul Güneş Leo Kulübü

 

Konu yöneticisi: Sevil Mıdık

Kimler katılabilir: Otizm konusuna ilgi duyan, ailesinde otizmli bireyler olan herkes

Ücret ve kayıt: Ücret ödemek veya kayıt yaptırmak gerekmiyor.

2 Nisan 2016’da Kozyatağı Lions’a bağlı İstanbul Güneş Leo Kulübü İstanbul’da bir Otizm Festivali düzenlemişti. Resmi kurumlarla temas halinde olarak yaptıkları bu etkinlik sırasında 17 yıl önce “Çocuğum otizmli” gerçeğiyle karşılaşan ve otizm gerçekleri  hakkında oldukça bilgili ve tecrübeli bir bayan olan Sevil Mıdık’la bağlantı kurmuşlar. Sonra da sanırım “Neden olmasın?” diye düşünmüşler. neden Sevil Hanım’ın yönetiminde bir otizm konferansı düzenlemeyelim?” Bundan haberdar olunca ben de “Neden olmasın?” dedim, “Neden böyle önemli ve faydalı bir etkinlik hakkında bir yazı yazmayayım?

otizm konferansı istanbul-14.05.2016

Aile sistem dizimi veya aile dizimi olarak anılan teoriyi ilk defa duyuyorum ben ve bu konuda daha sonra ayrıca yazmayı düşünüyorum. Kısaca değinelim şimdi: Alman psikoterapist Bert Hellinger tarafından ortaya atılmış ve geliştirilmiş olan bu teoriye göre bir ailenin önceki kuşaklarında yaşanan olumlu ve olumsuz olaylar ve 3 – 5 – 10 kuşak önce yaşamış olan aile bireylerinin kişilik özellikleri o ailenin şimdi, şu anda yaşamakta olan bireylerini de bir şekilde etkiliyor. Şöyle de düşünebilirsiniz: Dünyada yaşanan hiçbir şey ve yaşayan hiç kimse tam olarak “Kaybolmuyor” ve bunların izleri ailelere, toplumlara aktarılıyor. Bu mantığa göre psikolojik rahatsızlıkların bazıları kişinin mensup olduğu ailenin geçmişindeki sorunlarla ilgili olabilir. Bu yüzden, diyelim ki otistik çocuklar söz konusu; o çocukların durumuna çözüm getirmeye çalışırken sadece onların bireysel durum ve yaşantılarının değil üyesi oldukları ailenin günümüzde ve geçmişte yaşadığı şeylerin de göz önünde bulundurulması gerekir.

19 yaşında otizmli bir çocuğu olan Sevil Mıdık alternatif tedaviler, at ve yunus terapileri, diyetler, eğitimler, nefesi kuvvetli hocaların kapısına gitmelerle geçen 17 yıldan sonra otizmin tek tedavisi şeklinde başlayan cümlelerin yanıltıcı olduğunu ve soruna bütüncül yaklaşmak gerektiğini öğrendiğini belirtiyor. Kendisi otistik bir çocuğu olan pek çok ebeveyn gibi kendi çocuğunun otizmi  konusunda bir çeşit uzmana dönüşmüş. Aile dizimi terapisi çalışmasının ailelerin otizme dair farkındalığını arttıracağına inanıyor, bu konudaki görüş ve tecrübelerini aktarmak istiyor.

Otizm konferansı adres: Feneryolu Mah. Yazıcıbaşı Sk. Kilercibaşı Köşkü No: 1 A Blok Feneryolu – Kadıköy / İstanbul

İletişim için telefon: (0216) 349 09 16

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aile Sistem Dizimi Yöntemiyle Otizme Sistemik Bakış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

2 Yorum

  1. 15 Mayıs 2016, 22:13

    Çok iyi etmissin yazmakla. Güzel bir etkinlik.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin