Diyette Alkol Kullanımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok insan bira, rakı, şarap gibi alkollü içecekleri sosyal ortamlarda tüketmeyi severler. Aşırı miktarlarda tüketildiklerinde hem kısa, hem de uzun vadede ciddi anlamda olumsuz sonuçlara neden olabilen alkollü içecekler belli aralıklarla ve dozunda tüketilirlerse vücuda önemli bir zarar vermemektedirler. Ancak bu tarz içkilerin yüksek kalori değerleri arkadaş ortamında bir şişe bira içmekten ya da Cuma akşamları bir kadeh şarap içerek rahatlamaktan hoşlanan insanlar için sıkıntı yaratabilmektedir. Hem kilo vermek, hem de sağlığınızı korumak için yapmanız gereken şey ise alkollü içkileri az miktarda ve aldığınız kaloriyi göz önünde tutarak tüketmektir. İşte diyette alkol kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler;

Herhangi bir diyet programının başarıya ulaşmasının en önemli üç ölçütü kişiyi aç bırakmaması, herhangi bir besin grubunun alımını tamamen yasaklamaması ve kişinin sosyal ortamından soyutlanmasını gerektirecek kurallar içermemesidir. Yani sosyal ortamlarda az miktarda alkollü içki tüketen biriyseniz diyet yaptığınız dönemde kendinize diyette alkol alımı konusunda çok katı kurallar koymanız doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Ancak alınan alkolün derecesinde dikkat etmek ve duracağınız noktayı bilmek her zaman, özellikle de kilonuza dikkat ettiğiniz dönemlerde son derece önemlidir.

Basit bir örnek vermek gerekirse; ailenizle yemek için toplandığınız bir akşamda bir kadeh beyaz veya kırmızı şarap içmenin size pek bir zararı olmayacaktır. Ancak ölçüyü kaçırıp bir şişe şarap tüketirseniz bu durum hem motor becerilerinizi, reflekslerinizi ve oto kontrolünüzü zayıflatarak vücudunuza zarar verecek, hem de tam 571 kalori almanıza neden olacaktır.

Diyette alkol tüketimi konusunda dikkat edilecek bir diğer nokta da içilen içkinin cinsi ve alkol oranıdır. Pek çok alkollü içkinin içeriğindeki malzemeler birbirinden farklıdır, ancak ortak nokta hepsinin içerdiği kaloriyi belirleyen en önemli etkenin alkol oranı olmasıdır. Bu nedenle diyet yaparken alkol oranı nispeten düşük içkileri, veya sevdiğiniz içkilerin düşük alkollü çeşitlerini tercih etmek faydanıza olacaktır.

Alkol tüketilen masalarda alınan kalorilerin büyük bir kısmı içkinin kendisinden çok yanında tüketilen yiyeceklerden kaynaklanmaktadır. Tuzlu kuruyemişler, patates kızartması, patates cipsleri, yağlı ve tuzlu patlamış mısır, zeytinyağlı mezeler, yağlı peynir gibi yiyecekler kimi içkilerle tat açısından büyük bir uyum gösterseler de sağlıklı beslenme programları içerisinde tüketimleri son derece dengeli olmalıdır.

Alkol alacağınızı bildiğiniz bir ortama giderken karnınızın tok olmasına dikkat etmek ve sunulan ikramlara hayır demek yapabileceğiniz en doğru şey olacaktır.

Eğer diyetinizde kalori sayma yöntemini uyguluyorsanız yaygın olarak tüketilen alkollü içkilerin kalori değerlerini içeren bu tablonun size diyette alkol kullanımı konusunda yardımcı olacağını umuyoruz. Sağlıklı günler dileriz.

Alkollü İçkilerin Kalori Değerleri

33 cl bira – 142 kalori

33 cl light bira – 96 kalori

50 cl bira – 215 kalori

120 ml beyaz şarap – 98 kalori

120 ml kırmızı şarap – 100 kalori

100 ml rakı – 330  kalori

100 ml tekila – 115 kalori

25 ml votka – 55 kalori

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Diyette Alkol Kullanımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin