Etkin Linkedin Kullanımı İçin İpuçları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Linkedin’in Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralardan farkı platformda iş hayatına yönelik paylaşımların öncelikli olması. Büyük bir hızla büyüyen bu profesyonel sosyal medya platformu insanlara profesyonel çevrelerini genişletme, yeni ortaklıklar kurma, iş fikirlerine ulaşma, iş ve eleman bulma şansını veriyor. Birçok insan kaynakları uzmanı eleman arayışını Linkedin üzerinden yapıyor. Linkedin işini geliştirmek ve yeni atılımlar yapmak isteyen kişiler için çok önemli bir sosyal mecra niteliğinde.

Linkedin’de profil oluşturmak ve anahtar kelime kullanmanın önemi

Acemiler, hevesliler ve profesyoneller; Linkedin’de herkese yer var. Etkin Linkedin kullanımı kurallarını bilmek ve uygulamak daha hızlı ilerlemenizi sağlıyor elbette. Linkedin’in sitesine girip karşınıza çıkan kayıt formunu doldururken ad ve soyadınızı mutlaka doğru girmelisiniz; zira hakkınızda bilgi edinmek isteyen kişiler veya firmalar bu bilgi üzerinden arama yapacaklar. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra sıra profesyonel profilinizi oluşturmanıza geliyor ki burası da çok önemli. Doldurmanız gereken alanlar size sırayla gösteriliyor; bu kısımları doğru ve yeterli bir şekilde doldurmalısınız. Profilinize mutlaka fotoğraf ekleyin ve bu özel hayatınızda çekilmiş şirin bir fotoğraf olmasın. Linkedin’in ortamı genel olarak diğer sosyal mecralardan daha resmi ve ciddi, fotoğrafınızın da duruma uygun nitelikte olmasında fayda var. 120 karakterle sınırlı bir başlık yazma şansınız var, bu rakamı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz.

Yaptıklarınızı ve yapabileceklerinizi kısa ve net bir şekilde anlatırken anahtar kelime kullanmaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Etkin Linkedin kullanımı için SEO uyumlu bir profil oluşturmanın çeşitli avantajları var; bunu yapmak arama sonuçlarında diğer kullanıcıların arasından sıyrılıp öne çıkmanızı sağlayabilir. Profilinizde doğru anahtar kelimeleri kullanarak profilinize organik trafik çekebilirsiniz. Bu konuda tespit yapmak için Linkedin arama motorundan faydalanın veya iş tanımı sizinki gibi olan kişilerin kullandığı anahtar kelimeleri araştırın. Pazarlamayla ilgili olduğunuzu varsayalım; profilinizde online pazarlama, e-ticaret, affiliate marketing gibi ifadeleri geçirebilirsiniz. Bir doktorsanız profilinizde sadece ‘doktor’ sözcüğü geçmeli, ihtisas alanınız ve tedavisini üstlenebileceğiniz hastalıklarla ilgili başka ifadeler de olmalı. Düğün fotoğraflarına yoğunlaşmış bir fotoğrafçıysanız düğün fotoğrafları, düğün hikayesi, belgesel düğün fotoğrafçılığı gibi ifadeler kullanabilirsiniz; bu gibi. Linkedin profili oluştururken anahtar kelimeleri ‘ilgi alanları’ bölümünde de kullanabilirsiniz.

Profilinizi doğru ve sıkıcı olmamak şartıyla ayrıntılı bir şekilde hazırlamanız etkin Linkedin kullanımı için son derecede önemli. İş deneyimlerinizi anlatın, eğitim seviyenizle ilgili bilgileri girin, okulunuzu belirtin ve varsa o okulun grubuna katılın, şirketinize ve şahsınıza ait web sayfalarını belirtin, varsa blog sitenizi ekleyin. Twitter hesabınızı belirtmeyi ve kişisel Linkedin URL adresinizi oluşturmayı unutmayın.

Linkedin hizmetleri

Linkedin kullanıcılarına ücretli ve ücretsiz çeşitli hizmetler sağlıyor. Platformun sunduğu video desteği sayesinde şirket videolarını şirket ana sayfasına ya da başka bir web sayfasına ekleyebilirsiniz. Firma sayfaları genelde biraz resmi ve mesafeli durur; bu sayfaya blog ortamında daha sıcak ve ilgi çekici bir görünüm verebilir ve Linkedin’deki sayfanızın ‘genel bakış’ penceresinde bu görünümü sergileyebilirsiniz. İnsan kaynakları süreçlerine ciddi bir katkı yapan Linkedin kullanıcılarına gayet ayrıntılı istatistik bilgiler de sunuyor ve bu istatistiklerin kapsamı sürekli genişletiliyor. Böylece kimlerin profilinize baktığını, verdiğiniz hizmetlerle ilgilendiğini, hangi sektörlerden geri dönüş aldığınızı görebiliyorsunuz. Ücretli Linkedin hesapları ise kullanıcılara herhangi bir profilin ilgilisiyle iletişim kurmak, bağlantılı olmadıkları kişilerle de mesajlaşmak gibi avantajlar sağlıyor.

Linkedin’de aktif olmak önemli

Linkedin’de ne kadar aktif olursanız amacınıza ulaşmanız da o kadar kolaylaşır. Bu amaç iş bulmak, eleman bulmak, bir girişim için destekçi veya ortak bulmak, müşteri kitlenizi genişletmek, belli bir iş veya sektör hakkında tecrübesi olan kişilerle bağlantı kurmak veya onların deneyimlerinden faydalanmak olabilir. İlgilendiğiniz kişileri profesyonel ağınıza ekleyin ve onları Twitter’dan da takip edin; size yeni insanlarla tanışma ve onların profesyonel paylaşımlarını görme olanağı veren Linkedin gruplarına katılın. Sorularınızı sorun, kendinize güvendiğiniz konularda siz de bilgi ve tecrübelerinizi paylaşın, tartışmalara katılın. Bu gruplar ayrıca verimli birer PR platformu niteliğinde; burada marka ve ürün tanıtımı yapmanın ciddi faydalarını görebilirsiniz. Linkedin’de size faydası olacak profesyonel paylaşımlar bulabilir, hakkında bilgi edinmek istediğiniz bir konuyu paylaşıp güzel geri dönüşler alabilirsiniz.

İş arıyorsanız şunu bilmelisiniz ki pek çok firma iş ilanlarını Linkedin üzerinden yayımlıyor. Bu ilanlar ana ekrandaki ‘İş İlanları’ kategorisinin dışında grupların içinde de paylaşılıyor. Amacınız sadece içinde yer aldığınız sektörle bağlantıda olduğunuz kullanıcıları izlemekse günde 30-40 dakikalık bir süre Linkedin’de bulunmanız yeterli olur. İş veya çalışma arkadaşı arayışı içindeyseniz bu süre daha uzun olabilir.

Linkedin için tıklayın

Twitter için tıklayın

Facebook için tıklayın

Instagram için tıklayın

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Etkin Linkedin Kullanımı İçin İpuçları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin