Hemen her gün ellerimizin ve tırnaklarımızın daha güzel görünmesi için sürdüğümüz oje eğer yanlış uygulanırsa kötü bir görünüme neden olabilir ve uzun vadede tırnaklarımızın yapısına da zarar verebilir. Oje sürme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak bu açıdan oldukça önemlidir.
Ojenin yalnızca nasıl sürüldüğü değil hangi ojenin kullanıldığı, tırnakta ne kadar süre kaldığı ve tırnaktan nasıl çıkarıldığı da oldukça önemlidir. İşte oje sürmenin püf noktaları:
1. Tırnaklarınızı nemlendirin: Yapısı bozulmuş, kırık, çatlak, kuru veya kirli bir tırnağa sürülen oje oldukça kötü görüneceğinden tırnak bakımı ilk bakışta alakasız görünse de bu konuda oldukça önemlidir.
Oje sürmeden önce el ve tırnaklarınıza uygun bir nemlendirici kremi veya zeytinyağı, badem yağı gibi bitkisel yağlardan birini az miktarda uygulayın. Tırnak etlerinize kremle masaj yaparak onları yumuşatmayı ihmal etmeyin.
2. Tırnak etlerinizi kesmeyin: Tırnak etlerini kesmek onların sertleşip zamanla daha fazla çıkmalarına neden olup sürekli manikür ihtiyacı doğuracağından bundan kaçınmanızı öneriyoruz. Bunun yerine pek çok kozmetik mağazasında bulabileceğiniz tırnak etlerini yumuşatıp geri itmeye yarayan ürünlerden temin edebilirsiniz.
Bu adım oje sürme teknikleri açısından oldukça önemlidir, çünkü sürdüğünüz oje tırnak etlerinize bulaşırsa oldukça kötü bir görünüm ortaya çıkacaktır.
3. Ojenizi dikkatli seçin: Oje dayanıklı bir malzeme olmasına rağmen sonsuz ömürlü değildir. Bu nedenle sürmeden önce seçtiğiniz ojenin kurumuş ya da baloncuklanmış olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Eğer ojeniz bozulmamış, yalnızca uzun süre açılmamaktan dolayı bir parça kurumuşsa şişenin içine 2 damla aseton damlatıp çalkalayarak yeniden kullanabilirsiniz.
4. Baz Oje Kullanın: Özellikle sürekli oje sürüyorsanız, baz oje kullanmak en önemli oje sürme teknikleri arasındadır. Baz ojeler öncelikle tırnağınızın yüzeyindeki girinti ve çıkıntıları doldurarak üzerine süreceğiniz asıl ojenin pürüzsüz ve batıksız görünmesini sağlarlar. Üstelik ojenizi uzun süre çıkarmıyorsanız uygun bir baz oje tırnaklarınızın az da olsa hava almasına olanak tanıyacaktır. Özellikle kırmızı, siyah gibi ojelerin tırnaktan zor çıkması ve çıkarken bulaşması gibi durumlar da baz ojeler kullanılarak engellenebilir.
5. Fazla Oje Kullanmayın: Ojeyi şişesinden alırken fırçada biriken fazla ojeyi mutlaka şişeye geri bırakın. Eğer bu fazla oje tırnağınızda birikirse hem oldukça zor kuruyacak, hem de kurumuş görünse bile en ufak bir temasta bozulacaktır.
6. Ojeyi Üç Hamlede Sürün: Ojenizin kolay kuruması ve sürdükten sonra uçlarının kalkmaması için uygulanacak oje sürme teknikleri arasında en önemlisi bir tırnağa ojeyi üç hamlede sürmektir. Serçe parmağınız için tek ya da iki hamle de yeterli olabilir.
Oje sürmek için öncelikle fırçanın ucunu tırnağınızın alt kısmının ortasına koyun ve tek hamlede yukarı kadar çekin. Ardından aynı işlemi tırnağın sağ ve sol yanları için tekrarlayın.
7. Hatalarınızı Düzeltin: Yukarıda saydığımız tüm oje sürme teknikleri uygulandıktan sonra yine de tırnak etlerine ya da kenarlara bulaşan ojeler varsa önce tırnağınızın kurumasını bekleyin. Ardından bir kulak çubuğunu oje çıkarıcıya hafifçe batırarak bulaşmış kısımları bu çubukla dikkatle düzeltin.
8. Ojenizi Asetonla Çıkarmayın: Aseton oje çıkarmada ne kadar etkili olsa da aslında tırnaklar için zararlı bir maddedir. Sık sık oje sürüp çıkartıyorsanız kullandığınız aseton tırnaklarınızı aşındıracak ve zamanla kötü görünüme ve sararmalara sebep olacaktır. Bunun yerine artık her türk kozmetik mağazasında, hatta marketlerde bile bulabileceğiniz asetonsuz oje çıkarıcı ürünlerden kullanın.
Nemlendirme yani yag sürme isinw bu kis basladim. Cok faydasi oluyor.
Bunu oje sürmeden önce yapmak hiç aklıma gelmezdi. Denemek lazım.