Ünlü Hintli moda tasarımcısı ve aynı zamanda Hindistan’dan çıkan ilk uluslararası tasarımcılardan biri olan Tarun Tahiliani ile bugün tanıştık, tanışma derken ben kendisinin adını ilk kez bugün duydum anlamında yani, o beni tanımaz. Neyse işte, bugün haberdar oldum kendisinden ve çok güzel kına elbisesi ve Hint gelinlik modelleri olduğunu gördüm. Beğenip fotoğrafını indirdiğim modellerden hangileri Hint elbisesi, hangileri gelinlik kategorisine giriyor tam olarak emin değilim, bazılarını karıştırıyorum ama sonuçta ikisinden de göreceksiniz yani. Hem de baya güzel şeyler göreceksiniz.
Pennsilvanya Üniversitesi’nde iş yönetimi eğitimi alan Tahiliani, ülkesinin moda piyasasında bir boşluk olduğunu fark etmiş ve 1987’de markaların ürünlerini satan Ensemble isimli bir butik açmış. 1994 yılında da kendi adını taşıyan markasıyla faaliyet göstermeye başlamış. Geleneksel Hint kıyafetleri ile Batı kültürünü başarılı bir şekilde harmanladığı tasarımları günümüzde Haydarabad, Yeni Delhi ve Mumbai’deki butiklerinin yanı sıra başta ABD, Orta Doğu ülkeleri, Avustralya ve Japonya olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde satışa sunuluyor.
Göreceğiniz elbiseler Anarkali elbise modelleri, Bollywood elbise modelleri gibi isimlerle de anılıyor. Bir de lehenga choli olarak anılan parçalar var ki bunlar mini boyda veya bele kadar gelen bir bluzla uzun bir etekten oluşuyor. Giyilmesi saree veya sari denilen kumaşlardan daha kolay olan şeyler bunlar. Saree bambaşka bir şey, 6 – 7 – 8 metre uzunluğunda bir kumaş bu, vücuda bir etek oluşturacak şekilde dolanıyor, bir kısmı omuzdan arkaya salınıyor; böyle bir sürü zahmeti var.
Bazı fotoğraflarda ünlü bir Hintli model ve oyuncu olan Lisa Haydon var, Tarun Tahiliani defilelerinde modellik yapmış kendisi.
Tarun Tahiliani Couture tasarımı başka Hint elbisesi ve gelinlik modelleri görmek isterseniz