Yara İzleri İçin En İyi 10 Uçucu Yağ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cildinizdeki yara izlerini hafifletmek için doğal yöntemler arıyorsanız bazı uçucu yağ türlerini deneyebilirsiniz. Aşağıda göreceğiniz yağlar sivilce izleri, hafif çizikler gibi skar (yara) izleri üzerinde soldurucu, hafifletici etki yapabilir.

Yara İzleri İçin En İyi Uçucu Yağlar

Herdemyeşil Esansiyel Yağı

İltihap önleyici ve yara iyileştirici özellikleriyle geleneksel tıpta yeri olan bir yağdır. Yara izlerinin iyileşmesine yardım eder ve görünümlerini hafifletir. Diş ağrısını azaltmak amacıyla da kullanılabilir.

Gül Sardunya Esansiyel Yağı

Anti – bakteriyel ve anti – fungal (Mantar karşıtı) özellikleriyle bilinir. Yaraların iyileşme sürecini hızlandıran, güçlü anti – inflamatuar özellikleri olan bir yağdır.

Çördük Esansiyel Yağı

Antioksidan, antifungal ve antiseptik özellikleri olan bir uçucu yağ olarak egzama, dermatit, cilt yüzeyindeki iltihaplanmalar, yaralar ve yara izleri üzerinde etkilidir.

Havuç Tohumu Esansiyel Yağı

Yüksek antioksidan özelliklere ve yüksek bir SPF değerine sahip olan havuç tohumu yağı cildi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Yara iyileşmesini destekler. Egzama, sedef ve iltihap gibi cilt sorunlarının tedavisi için kullanılır.

Lavanta Esansiyel Yağı

Lavanta yağı sakinleştirici etkisi nedeniyle aromaterapi için sıklıkla kullanılır. Ayrıca, bazı çalışmalarda, yaralara topikal olarak uygulandığı takdirde kolajen sentezini teşvik ettiği görülmüştür. Bu yüzden yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir.

Kekik Esansiyel Yağı

Kekik bitkisi yemeklere lezzet katmanın dışında yara izlerini iyileştirmek konusunda da yeteneklidir.

Paçuli Esansiyel Yağı

Tedavi edici özellikleri olan ve esas olarak tıbbi amaçlarla kullanılan bir yağdır. Mükemmel bir doku yenileyicidir. Yaraların hızla iyileşmesini teşvik eder.

Sandal Ağacı Esansiyel Yağı

Egzamadan akneye kadar birçok cilt sorununun tedavisine yardımcı olur. Bunun sebebi esas olarak anti inflamatuar ve anti mikrobiyal özellikleri olmasıdır. Deri üzerine sürüldüğünde yara iyileşmesini teşvik eder.

Vetiver Esansiyel Yağı

Buğdaygiller ailesinden olan vetiver bitkisi topraksı ve odunsu kokusuyla parfüm endüstrisi için çok değerlidir. Bu bitkiden çıkarılan uçucu yağ, yaraların iyileşmesine yardım eder. Ayrıca cildi nemli tutar ve çatlakları önler.

Ardıç Esansiyel Yağı

Anti inflamatuar, anti fungal ve anti mikrobiyal özelliklere sahiptir. Yara iyileşirken iz kalmamasına yardımcı olur.

Uçucu Yağlar Yaralar ve Yara İzleri İçin Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağları uygulamadan önce taşıyıcı yağlar ile seyreltmek gerekir. Bu iş için istediğiniz herhangi bir taşıyıcı yağı kullanabilirsiniz. Bu tür yağların en popüler alternatifleri şunlardır:

* Jojoba yağı (Özellikle yağlı ciltler için)

* Tatlı badem yağı (Tüm cilt tipleri için)

* Zeytinyağı

* Hindistan cevizi yağı (Yağlı ve sivilceye yatkın ciltler için uygun değil)

* Kuşburnu tohumu yağı (Etkili bir cilt iyileştirici)

* Avokado yağı

* Kayısı çekirdeği yağı

* Fındık yağı

Seçtiğiniz uçucu yağdan 2 – 3 damlayı bir kaba alın. Üstüne 2 yemek kaşığı taşıyıcı yağ ekleyip karıştırın. Uygulama bölgesine bu karışımla masaj yapın. Cildinizi yıkamadan önce en az 1 saat bekleyin. En iyi sonuçları almak için bunu en az 2 – 3 ay boyunca günde 2 – 3 kere yapın.

Yara izinden kurtulmanın en iyi yolu tedaviye iz henüz yeni iken başlamaktır. Bu, yaranın iyileşme şansını arttırır. Eski izleri hafifletmek zordur.

Yara izlerinden tamamen kurtulmak için daha agresif tedavi yöntemlerini araştırmak gerekir. Doğal tedaviler zaman alır, sabır ister ve dramatik bir fark oluşturmalarını beklememek gerekir. Dikkat çekici bir değişiklik görmeniz için gereken süre 6 ayı bulabilir.

Uçucu yağ alırken katkı maddesi içermeyen, organik yağları tercih edin.

Uçucu Yağ Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Esansiyel bir yağa alerjiniz olması durumunda kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen, tahriş veya başka türlü bir alerjik reaksiyon gibi yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bu yüzden aşağıdaki önlemleri almanız gerekir:

Önce seyreltilmiş yağın 1 – 2 damlasını kolunuza sürün ve 24 saat bekleyin. Cildiniz tahriş ve benzeri bir tepki vermezse korkusuzca kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun gözlerseniz vazgeçin.

Enflamatuar (İltihaplı) bir cilt sorununuz veya dermatit, egzama, rosacea gibi bir cilt rahatsızlığınız varsa doktora danışmadan uçucu yağ tedavisi uygulamayın.

Bir cilt sorunu ya da başka bir tıbbi sorun için tedavi görüyor ve ilaç kullanıyorsanız yine doktorunuza danışın.

Gebe iseniz veya emziriyorsanız uçucu yağlardan uzak durun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yara İzleri İçin En İyi 10 Uçucu Yağ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin