Yaşanmış Telefon Dolandırıcılığı Hikayeleri – 3

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu son yazıda bazı yaşanmış telefon dolandırıcılığı hikayelerinden bahsedeceğim. Daha önceki yazılarda da belirttiğim gibi telefon dolandırıcıları toplumun her kesiminden eğitim seviyesi yüksek veya düşük fark etmez herkesi ağlarına düşürüp, paralarını kendilerine kendi elleriyle teslim etmeleri için ikna edebiliyorlar. Aşağıdaki yaşanmış hikayeleri okuduğunuzda bazen bu kadar da olmaz diyeceksiniz ama maalesef bu olayların hepsi gerçek.

 

Telefon Dolandırıcılarına 4,5 milyon TL Kaptıran Hukuk Profesörü

Bana birisi dese ki: “Telefon dolandırıcıları senin önceki telefon dolandırıcılığı yazılarındaki yöntemleri kullanarak bir ceza profesörünün tam 4,5 milyon lirasını almışlar.”, benimle dalga geçiyor sanırdım. Bu derece inanılması zor bir olay yaşanmış.

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan dolandırıcı kendisini Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun olarak tanıtıyor;  terör örgütünün profesörün hesabını ele geçirmeye çalıştığını ve parasını o hesapta tutmaması gerektiğini söylüyor. Parayı bizim hesaba aktarın biz de merkez bankasına yatıralım diyor. Prof. Dr. Erdener Yurtcan sözde başsavcının bu sözüne inanıyor ve birkaç seferde 4,5 milyon lirasını dolandırıcılara teslim ediyor.

“Cumhuriyet Savcısının ve Ceza Yargıcının Başvuru Kitabı” isimli 557 sayfalık hukuk kitabı yazmış olan profesörün dolandırıldığını damadı fark ediyor. İlk başta başsavcıyla konuştuğundan emin olan profesör dolandırıldığına inanmak istemiyor fakat gerçek başsavcı Fehmi Tosun’un olaydan haberdar edilmesiyle dolandırıldığına ancak ikna oluyor.

Profesör bu 4,5 milyon liranın 400 bin lirasını EFT ile dolandırıcıların hesabına gönderdiği için banka son anda devreye girerek 100 bin lirasına bloke koymuş. 300 bin lirayı ise çekmişler.

Profesör bugüne kadar telefon dolandırıcılarına en çok para kaptıran kişi olarak biliniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/prof-dr-erdener-yurtcan-telefon-dolandiricilarina-carpildi-30316438

telefon dolandırıcılığı hikayeleri

Profesör Canan Karatay Dolandırılmaktan Şans Eseri Kurtuldu

Kamuoyunda Karatay Diyeti ile tanınan ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşenlerden. Profesörü arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp hoca hanımın hat ve hesabının teröristlerin eline geçtiğini ve teröristleri yakalamak için soruşturma başlatıldığını söylerler. Bütün hesaplarının Emniyet Müdürlüğü’nün kontrolünde olduğunu söyleyen dolandırıcılar hocaya bütün parasını bankadan çekip bir alışveriş merkezine götürüp çöpe atmasını söylerler.

Canan Karatay dolandırıcıların söylediği gibi banka hesabındaki 50 bin doları ve 10 bin TL’yi alıp bir poşete koyar ve dolandırıcıların söylediği alışveriş merkezinin çöp kutusuna parayı bırakıp olay yerinden ayrılır. Kendisini takip eden telefon dolandırıcıları da gelip parayı alırlar. Tesadüftür ki Canan Karatay’ı dolandıran dolandırıcılar başka bir suçtan dolayı Adana Emniyeti tarafından takip edilmektedir. Emniyet yetkilileri takip ettikleri kişilerin Canan Karatay’ı dolandırdıklarını fark edince İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne haber verirler ve polis de dolandırıcıları yakalar.

Canan Karatay bu arada dolandırıldığından habersizdir. Ta ki güvenlik güçleri kendisini çağırana kadar. Emniyete gittiğinde parasını poşetler içinde geri alır ve haline şükreder. Bu konularda cahil olduğunu söyleyen Canan Hanım devletin vatandaşından hiçbir zaman operasyon için para istemeyeceğini böyle durumlarla karşılaşıldığında polisin aranması gerektiğini söyler.

http://www.hurriyet.com.tr/canan-karatay-dolandirildi-25019037

telefon dolandırıcılığı

85 Yaşındaki Kadının Evini Sattırdılar

İnsanların üç kuruş birikmişine alçakça göz diken dolandırıcılar İzmir’de 85 yaşındaki yaşlı bir kadına evini yarı fiyatına sattırıp parasını almışlar. Yine kendilerini polis diye tanıtan dolandırıcılar yaşlı kadının kimliğinin dolandırıcılar tarafından kullanıldığını ve suçluları yakalamak için operasyon yapacaklarını söylerler. Bunun yanı sıra evde ne kadar altın ve para varsa onları da güvenlik görevlilerine teslim etmesi lazımdır. Kadıncağız bunlara inanıp evdeki 6 bileziği ve birkaç çeyrek altınla 18 bin Türk Lirasını eve gelen sözde emniyet yetkilisine teslim eder.

Dolandırıcıların gözü doymaz ve birkaç gün sonra yaşlı kadıncağızı tekrar arayıp operasyonun devam ettiğini söylerler. Başka birikimi olmayan kadına bankadan 20 bin TL kredi çektirip onu da alırlar. Üstelik krediyi bir kere değil tam beş kere çektirirler. Bununla da yetinmezler ve kadından evi satmasını isterler. Yaşlı kadın buna da inanır ve 300 bin liralık evi 150 bin liraya satıp parasını da yine sözde emniyet yetkilisine teslim eder. Yine gözü doymayan dolandırıcılar bu olaydan bir ay sonra yaşlı kadının yazlığını satmasını isterler. Artık yaşlı kadın soyulduğunu anlar ve polise haber verir. Polisle organize olup arayan dolandırıcılara yazlığını sattığını ve parayı almaları için gelmelerini söyler. Dolandırıcılar geldiğinde polis onları suçüstü yakalar.

Telefon dolandırıcılığı olayının büyüklüğünün daha iyi anlaşılması açısından şunu söylemeliyim. Sadece İzmir’de 2015 yılının ilk 9 ayında tam 235 kişi telefon dolandırıcıları tarafından tam 8 milyon lira dolandırılmış.

http://www.milliyet.com.tr/85-yasindaki-kadini-8-kere-gundem-2127087/

telefon dolandırıcılığı haberleri

Evim Şahane’nin İsmini Kullanan Dolandırıcılar

Bilenler bilir, Kanal D’de Evim Şahane isimli bir program var. Bu programda bir mimar var ve programa başvuran bazı kişilerin evlerindeki bir odayı tadilat yaparak yeniliyor. Gerçekten çok güzel işler de çıkarıyor. Evine tadilat yapmaya durumu olmayan aileler bir umut yarışmaya katılıp çıkarlarsa evinin bir odasını da olsa bedavaya yaptırma fırsatı buluyorlar.

İşte bu programa katılıp evini yaptıran insanların sevinçlerini kullanan dolandırıcılar, insanlara bu programa katılıp evlerini bedavaya yenileyeceklerine dair mesaj atıyorlar. Mesajın sonuna müşteri hizmetleri telefonu yazıyorlar. Mesajı alan kişi müşteri hizmetlerini aradığında 150 TL mimar ve programa katılım belgeleri için bir ödeme yapması gerektiğini söylüyorlar. Birkaç gün içinde kargoyla gelecek programa katılım belgelerini alınca kapıda ödeme alabileceklerini de sözlerine ekliyorlar. Dolandırıcıların, mesajın başına Evim Şahane değil de Ev Şahane yazdığını fark eden Antalyalı bir vatandaş Kanal D’yi arayarak durumu anlatıyor ve olay ortaya çıkıyor. Bunun üzerine vatandaş müşteri hizmetlerini arayarak telefona ses kaydı alıyor. Dolandırıcılara durumu anladığını söylediğinde ise karşıdaki ses konuşmayı kayıt altına aldığını bildiğini ve dolandıracak daha çok kişi olduğu için meşgul edilmek istemediğini söyleyip telefonu kapatıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/dolandiricilarin-yeni-yontemi-soke-etti-29735139

Dolandırıcılardaki bu cesaret gerçekten inanılır gibi değil. Adamlarda yakalanma veya hapse girme korkusu kesinlikle yok. Bunda cezaların caydırıcı olmadığının etkisi de büyük sanıyorum. Nasıl olsa yakalansalar bile çok fazla ceza almayacaklarının farkında olmaları sanırım onları bu kadar fütursuzca konuşturan. Siz siz olun bu simsarlarla muhatap olduğunuzda lütfen ciddiye almayın. Hiçbir güvenlik görevlisi sizden –hele de telefonla- para talebinde bulunmaz, bunu unutmayın. Bir de birisi size kolay yoldan bir şey kazanabileceğinizi söylüyorsa mesafeli durmakta fayda var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaşanmış Telefon Dolandırıcılığı Hikayeleri – 3

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin