Yolunuza Taş Koyan 13 Diyet Hatası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek için yanıp tutuşuyor, bu yolda kendinizce bir şeyler de yapıyor ama bir türlü başarılı olamıyor musunuz? O halde uyguladığınız programı, yaptığınız kaçamakları ve genel tutumunuzu bir gözden geçirmelisiniz, bu durumun sebebi yaptığınız diyet hataları olabilir. Bunların çoğu bildiğiniz şeylerdir sanırım aslında – biliyorsunuzdur da işinize gelmiyordur veya uygulaması zor geliyordur ama bu işler de üşenerek, erteleyerek, “Belki bir gün kılımı kıpırdatmadan kilo vermemi, üstüne bir de yeni kilomu korumamı sağlayacak bir şey icat ederler” diye bekleyerek olmuyor. Sıklıkla yapılan 13 diyet hatası derledim sizin için, faydalı olmasını umarım.

 

1. Ceza çekercesine diyet yapmak: Kilo aldırıyor diye kendinizi sevdiğiniz bütün tatlardan mahrum etmeyin, böyle bir diyet insanda nefret bile uyandırabilir. Bir sağlık sorununun bunu gerektirmesi dışında hiçbir besin maddesini hayatınızdan tamamen çıkarmanız gerekmez. Sadece, bünyeye bir faydası, lezzetinden öte bir özelliği olmayan şekerli, yağlı, soslu gıdaları az miktarda ve aralıklı olarak yemelisiniz; bunların beslenme düzeninizde ağırlıklı bir yeri olmamalı.

2. Yanlış odaklanma: Kaçınmanız gereken yiyecek – içeceklerden çok beslenme programınıza ekleyeceğiniz faydalı gıdalara odaklanın.

3. Etiketlere dikkat etmemek: Üstünde “Yağsız, yağı çok az azaltılmış, çok az yağlı” yazan her şeye atlamayın, ürünün içerdiği diğer maddeleri de inceleyin. Belki yağ içermiyor ama yüksek miktarda şeker içeriyor?

4. Haftada 3 – 4 kilo vermeye çalışmak: İnsanın ağırlığının haftada 1 kilodan daha fazla azalması sağlıklı değildir. Bu gibi sonuçlar vaat eden şok diyetlere, tek tip beslenme programlarına umut bağlamayın; bunlar kilo kaybetmenizi sağlasa bile yanında size lazım olan başka şeyleri de kaybettirir, vücut sıvısının ve kas dokusunun bir kısmı gibi. Ayrıca, bu şekilde verdiği kiloların geri dönmesi ihtimali çok büyüktür.

diyet hataları

5. Öğün atlamak, ille de kahvaltıyı atlamak: Metabolizmanın hızlı çalışmasını istiyorsunuz, değil mi? Öyleyse öğün atlayarak onun alarma geçmesine, kendini korumak için yavaşlamasına meydan vermeyin.

6. Aç gezmek veya çok az kalori almak: Her ikisi de 5. maddedeki duruma yol açar, yani metabolizmanızın “Bu beni açlıktan öldürecek, elimdekileri depolayayım bari” diye yavaşlamasına.

7. Egzersiz yapmamak: Metabolizmanın hızını arttırmak ve daha etkili bir şekilde kalori yakmak için haftada en az 3 gün, en az yarım saat boyunca egzersiz yapmak gerekir. En başarılı diyetler sağlıklı bir beslenme düzeni + düzenli egzersiz şeklinde olanlardır. Bu tip diyetler kiloyu korumak açısından da daha etkilidir.

8. Başkası için kilo vermeye çalışmak: Bir başkasının sizi beğenmesi için kilo vermeye çalışmayın, veya böyle bir düşünceniz varsa bile kendi çıkarlarınızı da işin içine katın. Daha zarif görüneceksiniz, kullanabileceğiniz kıyafet çeşitleri çoğalacak, kilo vermedeki başarınız ve yeni görünümünüz için iltifat alacaksınız, kendinize güveniniz artacak. Çok önemli bir şey daha var; hastalıklara karşı daha dirençli, daha sağlıklı bir bünyeniz olacak.

9. Artan kilolar için tedbir almayı ertelemek: Arzu ettiğiniz kiloyu geçtiğinizi fark ettiğiniz anda tedbir almaya başlayın, ne kadar erken davranırsanız o kadar iyi. Kilo artışı sürerse ciddi değişiklikler yapmanız gerekir, bunda zorlanırsınız, kilo verebileceğiniz yolundaki umudunuz azalır.

13 önemli diyet hatası

10. Sınırsız bitki çayı içmek: Bitki çaylarının faydaları var evet, ama günde 2 – 3 fincandan fazla içilmemesi kaydıyla. Bu çayları şifa dağıtan, kilo verdiren mucize ürünler niyetine fincan fincan tüketirseniz fayda görmek bir yana, zarar görürsünüz.

11. Gerçekçi olmayan hedefler koymak: Birçok beslenme ve diyet uzmanı insanın haftada 1 kilodan fazla ağırlık kaybetmesinin sağlıksız olduğunu düşünüyorlar. Hatta bu rakam yaş grubuna göre daha az da olabiliyor. Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız bunu kabul edin, daha fazlası için uğraşmanın sağlığınızı bozacağını unutmayın.

12. Yeterince su içmemek: Bunu bilmeyen yoktur işte ama çoğumuz, bildiğimiz halde yapmayız. Gün içinde 2 litre kadar su içmek gerekiyor. O da rastgele değil; yemek esnasında ve yemeğin hemen sonrasında su içmek tavsiye edilmiyor.

13. Sağlıklı beslenmeyi dönemsel bir şey olarak ele almak: Sağlıklı beslenmek sandığınız kadar sıkıcı ve korkunç bir şey değildir; bu tatlıları, çikolatayı, soslu makarnayı rüyanızda bile görmemeniz gerektiği anlamına gelmez. Sadece kilo verme amacıyla değil, her zaman sağlıklı ve dengeli beslenmelisiniz. Diyet süresinde doğru bir şekilde beslenip istediğiniz kiloya geldiğiniz zaman önünüze geleni hesapsızca yeyip içmeye başlarsanız zayıflamak için yaptığınız şeyler boşa gider.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yolunuza Taş Koyan 13 Diyet Hatası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin