Stephen kız arkadaşı Jessica’ya yılbaşında evlenme teklifi yapmak istedi çünkü Jessica Noel gibi özel etkinlik dönemlerini ve bunlarla bağlantılı tatilleri, aksiyonları seviyordu.
Hayal ettiği organizasyon için the Heart Bandits firmasıyla iletişim kurdu. Manhattan’da bir Noel teması oluşturmaya karar verdiler.
Bu her yönüyle Jessica’ya hitap edecek bir sürpriz evlilik teklifi olmalıydı. Teklif için romantik bir kış ortamı hazırlamak üzere ikonik Empire State binasını gören bir çatı katı aradılar. Hava şartlarının kötü olması ihtimaline karşı kapalı alanı da olan bir çatı katı olmalıydı bu.
Aradıkları yeri bulduktan sonra bir yılbaşı ağacı ve yılbaşı süsleri almak üzere alışverişe çıktılar. “Her şey Jessica için!” yaklaşımı gereği onun seveceği tarzda sarı – beyaz ışıkları ve rustik aksesuarları tercih ettiler. Yılbaşı ağacına giden yolu rustik fenerlerle ve çam dallarıyla süslediler. Ağacın üstünde ikisinin çerçeveli fotoğrafları da vardı.
Teklif günü geldiğinde Stephen sevgilisini bugün için kiralanmış ve özenle hazırlanmış olan çatı katına götürdü. Bu mutlu olay için bir gitarist de tutulmuştu. Onlar ağaca doğru yürürken gitarist “Say You Won’t Let Go” isimli parçayı çalıyordu. Bu, aşağı yukarı “Ona gitmesine izin vermeyeceğinizi söyleyin” gibi bir şey demek.
Şarkının “Sana ihtiyacım olduğunu biliyorum / Ama bunu hiç göstermedim / Fakat saçlarımız gri olana ve yaşlanana kadar seninle kalmak istiyorum / Seni yatakta kahvaltı ile uyandıracağım / Ve çocukları okula götüreceğim / Ve o gece için şanslı yıldızlarıma teşekkür edeceğim” tarzında sözleri var.
Stephen diz çöküp aldığı tektaş yüzüğü uzatarak teklifini yaptığında Jessica ona “Evet” dedi.
Genç adam kız arkadaşından söz ederken onun aile odaklı biri olduğunu da söylemişti. Bu yüzden ikisinin ailesinin bazı üyeleri yakında bir yerde bekliyorlardı. Tekliften sonra ellerinde şampanyayla beraber ortaya çıktılar ve olayı hep beraber kutladılar.
Sevgilinize yılbaşında evlilik teklifi yapmak istiyorsanız siz de anlaştığınız bir mekanda ya da evinizde buna benzer bir ortam hazırlayabilirsiniz. Dekora güzel bir masa gibi farklı şeyler de eklenebilir.
Stephen’ın ortamın ve dekorun nasıl olması gerektiğini düşünürken kız arkadaşının zevklerine göre hareket ettiğine dikkatinizi çekmek isterim. Renkler, tema, aksesuarlar, müzik olacaksa şarkılar onun seveceği tarzda olursa daha mutlu olacaktır.
Sevgilinizin en çok neleri sevdiğini düşünün ve ortamı dekore ederken bunları kullanın. Mavi rengi çok seviyorsa ağacı parlak mavi toplarla süsleyin, fotoğraflar kullanacaksanız onları mavi çerçevelerin içine koyun. Kedileri veya köpekleri çok seviyorsa ona göre birkaç biblo alın. Belli bir çiçeğe hayransa o çiçekle güzel bir buket hazırlatın ve bir köşeye koyun.
Bu sizin de gününüz tabii, sadece onun değil. Ama hepimiz biliyoruz ki kadınlar bu türden organizasyonlara daha çok önem verirler ve günümüzde “Benimle evlenir misin?” sorusu hala büyük oranda erkeklerden geliyor. Bu yüzden hazırlık yaparken kız arkadaşınızın zevklerini dikkate almanızda fayda var.
Süprizler her zaman güzeldir
Mutluluklar
Gerçekten güzel bir sürpriz evlilik teklifi olmuş bu. Sonra mutlu bir şekilde devam etmişler midir bilmiyorum, umarım etmişlerdir.