xo porn
sex movies jaxton and sexy blonde tranny aubrey kate love ass fucking.
porndawn.pro sex

Yağlı Cilt Yapısıyla Baş Etmenin Yolları

0 1.308

Vücudun ürettiği doğal yağlar cildi korur, fakat bu yağ üretiminin fazla olması yüzün yağlı ve parlak görünmesine ve sivilcelenmeye meyilli olmasına yol açarak insana sıkıntı verir. Yağlı ciltle baş etmek için yapılması gerekenleri düzenli olarak uygulamak bu cilt yapısından kaynaklanan sıkıntıların minimuma inmesini sağlar. Uygulanan yöntemlere rağmen sorunlar ortadan kalkmıyorsa bir dermatologla görüşmek gerekir. Bazı ziyaretçilerimizin işine yarayabileceği düşüncesiyle yağlı ciltler için bakım önerileri derledik. Buyurun, hemen geliyor:

1. Yüzünüzü temizleyin

1.1 Hafif temizleyicileri tercih edin. Böylece cildiniz tahriş olmaz. Sert temizleyiciler yüzün doğal yağlarını da giderir, bu da cildin durumu telafi etmek için daha fazla yağ üretmesine yol açar.

Bu tip temizleyicilerin yüzünüz üzerinde yeterince etkili olmadığını düşünüyorsanız benzoil peroksit, glikolik asit, beta – hidroksi asit veya salisilik asit içeren bir ürünü deneyebilirsiniz. Asit içeren temizleyiciler etkilidir fakat cildiniz böyle bir ürüne olumsuz tepki de verebilir. Ayrıca denediğiniz ilk ürün sizin için en iyisi olmayabilir. İdeal temizleyicinize karar verene kadar birkaç farklı ürünü denemeniz gerekebilir. Bu yüzden küçük boy bir tane satın almakta fayda var.

1.2 Yüzünüzü sert hareketlerle ovuşturmayın. Yüzü bir lifle, havluyla veya dokulu bir süngerle sertçe ovalamak da doğal yağların uzaklaştırılmasına ve cildin savunmaya geçerek yağ üretimini arttırmasına sebep olur. Temizlik için lif vb. bir şey kullanıyorsanız fazla bastırmamaya dikkat edin.

1.3 Yüzünüzü günde 2 kere yıkayın. Daha fazlasını gerektiren özel bir durum olmadıkça yüzünüzü sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce yıkamanız yeterlidir.

1.4 Yüzünüzü sıcak değil, ılık suyla yıkayın. Sıcak su cildi tahriş edebilir. Ayrıca yukarıdaki 2 maddede söz konusu edilen doğal yağların giderilmesi sorununa yol açar.

1.5 Tonik kulanıyorsanız sadece yağlı bölgelere uygulayın. Dermatologların toniklerin cildin yağlılığını azaltıp azaltmadığı konusunda farklı görüşleri var. Bir görüşe göre de çoğumuz sadece yağlı veya sadece kuru cilde değil, ikisinin bir bileşimi olan karma cilt yapısına sahibiz. Bu konudaki tespiti doğru yapın ve tonik uygulamayı seviyorsanız cildinizin sadece yağlı olan kısımlarında kullanın.

1.6 Burun bantları özellikle yüzünüzü yıkayamadığınız zamanlarda işe yarayabilir. Burun, karma veya yağlı cilt yapısına sahip olanlarda durumu çok belli eden bir bölgedir.  Çantanızda veya ofisteki masanızda burun bantlarından bulundurarak gün içinde ortaya çıkan rahatsız edici yağlı görüntüyü ortadan kaldırabilirsiniz.

1.7 Özel durumlarda kil maskesi uygulayın. Kil maskeleri daha çok derinlemesine temizlik ve cildi kurutmak açısından etkilidir; sürekli kullanımda cildin gereğinden fazla kurumasına yol açabilirler. Bu yüzden bu tip maskeleri arada bir, örneğin cildinizi uzunca bir süre için yağdan arındırmak istediğiniz özel zamanlarda uygulayın.

2. Yüzünüzü Nemlendirin

2.1 Yağ içeren nemlendiriciler kullanmayın. Cildi yağlı olanlar yağsız nemlendirici ürünleri tercih etmelidir. Alacağınız nemlendiricinin petrokimya ürünleri, shea yağı vb. yoğun nemlendirici özelliği olan maddeler içermemesine dikkat edin.

2.2 Dimetikon içeren bir nemlendiriciyi tercih edin. Bu tip nemlendiriciler yüzün mat görünmesine yardımcı olur.

2.3 Komedojenik veya aknejenik olmayan ürünleri tercih edin. Bu durum genellikle “non – comedogenic” (Gözenekleri kapamayan) veya “non – acnegenic” (Akneye sebep olmayan) tabirleriyle ifade ediliyor. Ancak, şunu da eklemek isterim, bunu tavsiye eden birçok kaynağın yanısıra bir kaynakta da bu ifadelerin yanıltıcı olabileceğine dair bir bilgi gördüm. Bu ifadeler için ortaya koyulmuş bir standart veya onaylama yoktur, ancak insanı teselli etmeye yararlar ve bu ibareler bu özellikleri taşımayan ürünlerin üstüne de yazılabilir; tarzında bir şey.

2.4 Nemlendiriciyi ölçülü kullanın. Parmak ucunuza nohut büyüklüğünde bir miktar nemlendirici alın, yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve daha fazlasına ihtiyacınız olup olmadığına yüzünüzün görünümüne göre karar verin.

2.5 Size en uygun yağsız nemlendiriciyi hemen bulamayabilirsiniz. Gerekirse ideal nemlendiricinizi bulana kadar birkaç deneme yapın. Belli bir ürünün cildi yağlı olan başka birinin işine yaraması sizin de işinize yarayacağını göstermez. Bir arkadaşınızın önerdiği veya hakkında kapsamlı yorumlar okuduğunuz bir nemlendiriciyi satın almadan önce mümkünse önce bir numunesini alın.

3. Yağlı Cilde Makyaj Yaparken

3.1 Mat makyaj bazı kullanın. Yüzünüzü temizleyip nemlendirdikten sonra mat makyaj bazı uygulayın. Bu tip makyaj bazları gün boyunca cildin aşırı yağının emilmesine yardım eder.

3.2 Yağ içermeyen ve komedojenik olmayan makyaj malzemeleri kullanın. Fondöten, pudra, allık ve bronzlaştırıcı gibi malzemelerin yağsız ve komedojenik olmayanları yağlı ciltler üzerinde daha iyi sonuç verir.

3.3 Mineral bazlı pudra kullanın. Büyük bir pudra fırçası kullanarak mineral pudrayı yüzünüze hafif bir tabaka halinde uygulayın. Bu tip pudralar yüzün cilalı gibi görünmesini engellemeye yardımcı olur.

3.4 Ölçülü bir makyaj yapın. Makyaj malzemelerinizi küçük miktarlar halinde kullanın. Hafif bir makyaj yaparak cildinizin nefes almasını sağlamış ve aşırı miktarda yağ üretmenini önlemiş olursunuz.

4. Cildinizin yağlanmasına yol açabilecek alışkanlıklarınızı gözden geçirin.

4.1 Yüksek miktarda yağ içeren gıdalardan uzak durun. Yüksek oranda yağ, tuz ve şeker içeren gıdalar cildin yağlanmasını tetikleyebilir. Yağlı mandıra ürünlerine ve hazır unlu gıdalara karşı daha da dikkatli olun. En azından, fazla tüketiyorsanız tüketiminizi sınırlayın.

4.2 Yağı kontrol eden gıdaları tercih edin. Meyve ve sebzeler, baklagiller, kepekli tahıl gibi liften yana zengin gıda maddeleri cildin yağlılık oranını azaltabilir. Yeşil yapraklı gıdalar ve turunçgiller bu açıdan daha da etkilidir. Evde sıklıkla fazla yağ kullanmadan sebze yemekleri hazırlayın ve bunları buğulama vb. sağlıklı yöntemlerle pişirin.

4.3 Bolca su için. Her gün yeterli miktarda su içmek toksinlerin atılmasını sağlar ve cildin nemli tutulmasına yardım eder. Su, yağlı cildi kontrol altında tutmak açısından da etkilidir.

4.4 Stresi kontrol edin. Stres vücutta kortizol üretimini tetikler, kortizol de vücudun daha fazla yağ üretmesine yol açar. Yoga, meditasyon, derin nefes alma gibi rahatlama teknikleriyle stresi kontrol edebilirsiniz.

5. Bir dermatologdan yardım alın.

5.1 Bir dermatologla konuşun. Yağlı cildinizin yarattığı sıkıntılarla bir türlü baş edemiyorsanız bir dermatologa gidin. Kendisi size bilimsel önerilerde bulunup cildinizin yağ üretimini kontrol altına alacaj ilaçlar veya reçeteli yağlı cilt bakım ürünleri önerebilir.

5.2 Topikal retinoid tedavileri hakkında bilgi alın. Çok yüksek oranda A vitamini içeren bir ilaç formu olan retinoid yağlı ciltler üzerinde olumlu sonuç verebiliyor. Topikal retinoid kremleri herkes için aynı derecede etkili olmasa bile cildin yağ oranını azaltmak ve aknelerle savaşmak açısından işe yarayabiliyor.

5.3 Hormonal tedaviler hakkında bilgi alın. Kadınlar hormonal dalgalanmalardan ötürü fazla yağa maruz kalabilirler. Bu durumda bir dermatolog aşırı yağ üretimini durduracak ve akneleri temizleyecek bir doğum kontrol hapı önerebilir.

5.4 Kimyasal peeling hakkında bilgi edinin. AHA/ glikolik asit peelingleri gibi yumuşak cilt soyucular aşırı yağın deriden atılmasına yardımcı olabilir. Bu tür maddelerle yapılan uygulamaların sonuçları geçicidir ama dermatologunuz size sonucu maksimize edecek başka tedavilerle birleştirmeyi de önerebilir.

5.5 Sanırım en riskli olan ve en son başvurulması gereken çare hakkında bilgi edinin: Accutane / Roaccutane tedavileri: Avrupa’da Accutane, ülkemizde Roaccutane ismiyle satılan ve bazı ülkelerde yasaklanmış olan ilaç yağlı ciltlere özgü çeşitli sorunların yanısıra ileri derecedeki sivilce sorunu ile baş edemeyen, bu yüzden güvensizlik, utanma vb. sorunlar yaşayan, diğer çarelerden sonuç alamayan kişiler için bir nevi son umut olarak tanımlanmalı sanırım. İlaç doktor kontrolünde alınıyor ve muhtemel tahribatların, yan etkilerin falan arada bir yapılan kontrollerle takip edilmesi gerekiyor. Hamile kadınların, tedavi sırasında doğum kontrolü uygulamaksızın cinsel ilişkiye girenlerin, kan yağları aşırı yüksek olanların, karaciğer ve böbrek yetmezliği veya A vitamini hipervitaminozu sorunu yaşayanların ve bu ilaca veya benzer maddelere aşırı duyarlı olanların kullanmaması gereken Accutane / Roaccutane diyabetliler, obezler ve alkole bağlı bazı sorunları (Lipid mekanizması bozukluğu) olanlar tarafından da dikkatle kullanılması gerekiyor. Çok ciddi bir sivilce sorunu olup da ne yapsa bu sorundan kurtulamayanlar için düşünebilecek bir ilaç bu anladığım kadarıyla. Cildi, özellikle de dudakları ciddi derecede kurutabilmekle beraber uyku sorunları, depresif ruh hali gibi problemlere yol açabiliyor, karaciğere zarar verebiliyor. Bu konuyu iyi araştırmak, dermatologla detaylı olarak görüşmek ve bu tedaviye başlamadan önce iyi düünmek lazım. Ağır bir yan etkisini görmemiş olanlar da var fakat şikayetçi olanların sayısı da oldukça fazla. Ben ufak bir araştırmayla fark ettim bunu, siz, düşünecek olursanız daha detaylı araştırın.

Yağlı cit maskeleri için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

chubby hairy slut toys her fuck hole.fapgosu.com
xxxhdfire.com flexi teen doll anal fucked.