Kış Ayları İçin Cilt Bakımı Tavsiyeleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarında hepimiz hem kendi sağlığımız, hem de sevdiklerimizin sağlığı için grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı önlem almaya çalışırız. Ancak kışın dikkat edilmesi gereken tek nokta hastalıklar değildir. Yılın en soğuk mevsiminde hava şartları cildimizin normalden çok daha fazla yıpranmasına, yorulmasına ve zedelenmesine neden olur. Bu nedenle kış için özel bir cilt bakımı rutini belirlemek kendimizi hastalıklara karşı güvenceye aldıktan sonra yapmamız gereken en önemli şeydir. Yazımızda sizlerle kışın cilt bakımı yapmak için uygulamanız gereken birkaç basit öneri paylaşacağız.

 

  1. Bol bol su için.

Yaz aylarında düzenli su içmek; zaten hava sıcak olduğundan ve sıkça su kaybettiğimizden kolaydır. Kışın soğuk günlerinde ısınmaya çalışırken ise su içmek pek aklımıza gelmez. Oysa cildimiz için yaz ve bahara göre çok daha yıpratıcı olan kış mevsiminde cildimizin ihtiyacı olan nemi yalnızca dışarıdan değil, içeriden de sağlayabilmesi için bol su tüketimi son derece önemlidir.

  1. Sabunlarınızı değiştirin.

Eğer normalde cildi daha iyi temizledikleri ve hoş koktukları için sert yapılı, kokulu, geniş içerikli kimyasal sabunları tercih ediyorsanız kışın bu alışkanlığınızı değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Kışın kullanacağınız sabunlar öncelikle alkol içermemelidir. Alkol cilt temizliği için sıklıkla kullanılan bir maddedir ve bu konuda etkili olduğu da doğrudur; ancak kış için cilt bakımı yapmak istiyorsanız cildinizin sahip olduğu doğal ya ve mineralleri mümkün olduğunca muhafaza etmeniz gerekir. Alkol aşındırıcı ve kurutucu yapısıyla bu tarz doğal koruyucuların düşmanıdır. Eğer cildinizde herhangi bir sivilce, yağlanma veya akne problemi yoksa kışın cilt temizliği için yalnızca Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta bu karışımın yüze uygulandıktan sonra bir dakika kadar bekletilip su yerine temiz ve yumuşak bir mendille silinerek temizlenmesi gerektiği. Bu seçenek size uygun değilse mutlaka alkol ve renklendirici içermeyen, doğal bitki özleri barındıran ve mümkün olduğunca az malzemeli sabunları tercih etmeye çalışın.

  1. Yeni bir nemlendirici edinin.

Yılın diğer mevsimlerinde son derece iyi iş gören kaliteli nemlendiriciler bile kış aylarında cilt bakımı için yeterli olmayabilir. Kışın soğuk hava şartları yüzümüzü aşırı derecede kurutur ve yıpratır. Üstelik özellikle yağışsız, kuru soğuğun yaşandığı günlerde bu kurutma etkisi hassas ciltler üzerinde çatlamalara bile neden olabilir. Bu nedenle kış aylarında her gün kullandığınız hafif nemlendiriciniz yerine daha yoğun ve mümkünse içeriği güçlendirilmiş bir nemlendirici krem kullanmalısınız. Eğer daha doğal bir çözümden yanaysanız her biri başlı başına birer doğal nemlendirici olan bitki yağlarından faydalanabilirsiniz. Kuru ve kolay yıpranan bir cilde sahipseniz, ya da cildiniz yağlı bir yapıya sahipse ve gündüz saatlerinde güçlü bir krem kullanmaktan çekiniyorsanız gece yatmadan önce cildinizi uygun bir gece kremi ya da saf argan yağı ile korumaya alabilirsiniz.

kis-aylari-icin-cilt-bakimi

  1. Peeling alışkanlığınıza ara verin.

Cildi su ve sabunun ötesinde temizleyip pürüzsüz bir görünüme kavuşturan kimyasal veya doğal peeling işlemleri kışın cilt bakımı için maalesef hiç uygun değillerdir. Peelingin mantığı bildiğiniz üzere cildi soyarak ölü deriden ve yağdan arındırmaktır. Bu durum her ne kadar temizlik açısından olumlu olsa da cildi hassas ve yıpranmaya açık bir pozisyonda bırakır. Kış aylarında bu hassasiyet cildinizin hava şartlarından daha fazla etkilenmesine ve yıpranmasına neden olur. Aslında yapılacak en iyi şey kışın peeling dahil alkol içeren tüm kozmetik ürünlerden mümkün olduğunca uzak durmaktır.

  1. Dudak bakımınızı ihmal etmeyin.

Kışın dudak bakımı dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Sıcak havalarda bile kurumaya, çatlamaya ve kabuklanmaya müsait olan dudaklarımız kışın bu etkilere çok daha fazla maruz kalırlar. Kış aylarında çantanızda, başucunuzda ve makyaj masanızda; kısacası ulaşabileceğiniz hemen her yerde en az 10 SPF (güneş koruma faktörü) içeren kaliteli bir dudak koruyucusu bulundurmalısınız. Esas amacınız dudaklarınızı korumaksa dudağa renk ve parlaklık veren ürünlerden uzak durmaya çalışın; çünkü bu tarz ürünler renksiz koruyuculara göre daha fazla kimyasal içerirler ve dudaklarınızı koruma konusunda gerekli başarıyı göstermeyebilirler. Eğer bunu yapamıyorsanız geceleri dudaklarınızı birer damla shea ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak dudaklarınıza sürün ve böyle uyumayı deneyin. Sabahları dudaklarınızın yumuşamış ve dinlenmiş olduğunu göreceksiniz.

Ek öneriler;

Kışın soğuğunda eve dönüp sıcak bir duş almak hayallerinizi süslüyor olabilir; ancak sıcak su cildi en çok yıpratan ve kurutan etmenlerden biridir. Kışın cilt bakımı rutininizi kusursuz hale getirmek istiyorsanız duşlarınızı ılık suyla almalı, peeling parçacıkları içeren duş jelleri kullanmaktan kaçınmalı ve duştan sonra vücudunuzu tercihen doğal yağlar veya doğal içerikli bir vücut kremiyle nemlendirmelisiniz.

Saydığımız tüm noktaların yanında pek de sözü edilmeyen ancak insanların sürekli unuttukları bir gerçek; kışın da vücudumuzun pek çok bölgesinin, başta yüzümüz olmak üzere, güneş ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalabileceği gerçeğidir. Bu nedenle kış aylarında dışarı çıkarken cildinizi korumak için vücudunuzun açıkta kalan bölgelerini (yüz, eller, bilekler, boyun vb.) en az 8 ila 10 güneş koruma faktörü içeren bir ürünle nemlendirmelisiniz. Sağlıklı günler dileriz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kış Ayları İçin Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin