Sinemada Evlilik Teklifi (Sleeping Beauty 1959 Eşliğinde)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boston’lu film yapımcısı Lee Loechler, kız arkadaşı Sthuthi David için şahane bir sinemada evlilik teklifi organizasyonu hazırladı.  Loechler bu proje için Sleeping Beauty (Uyuyan Güzel) 1959 animasyon filmini kullandı, çünkü bu sevgilisinin en sevdiği filmdi. Teklifin 9 Ocak 2020’de yayınlanmış olan videosunun izlenme sayısı an itibariyle 2,5 milyona yaklaşmış  bulunuyor.

Genç adam bu son derecede yaratıcı evlilik teklifi projesinden önce teklifi kişiselleştirmek, kendisini ve kız arkadaşını da filme dahil edebilmek için 6 ay boyunca Avustralyalı  illüstratör Kayla Coombs ile birlikte çalıştı.

Filmin gösterileceği küçük salona arkadaşları ve aile bireyleri de davet edilmişti ama genç kadının bundan hiç haberi yoktu. Loechler ikisinin en ön sırada oturmasını ayarlamıştı. Akrabalar ve arkadaşlar, arka koltuklarda oturuyorlardı.

Lee Loechler bunun halka açık, gerçek bir gösterim gibi görünmesi için büyük çaba sarf etmiş, hatta sahte sinema biletleri bile bastırmıştı. Arka sıralarda, özel davetlilerinin yanı sıra Reddit’ten davet edilmiş yabancılar da vardı.

Prens Phillip’in Prenses Aurora’yı bir öpücükle uyandırdığı kritik sahnede, beyaz perdedeki animasyon karakterlerinin görüntüsü Lee ile sevgilisinin görüntüleriyle yer değiştirdi. Filmin bundan sonraki sahnesinde prens, prensese bir yüzük uzatıyordu.

Sthuthi, prensin yerini Lee’ye benzeyen bir karakterin aldığını görünce bir şeyler anlayabilirdi ama öyle olmadı. Bunun şahane bir sürpriz evlilik teklifi organizasyonu olduğunu ancak prensin yüzük kutusunu boşluğa fırlatmasından sonra anlamaya başladı. Lee kutunun fırlatıldığı sahnede ayağa kalkmış ve başka bir yerden kendisine atılan yüzük kutusunu tutmuştu.

“Liseden beri sevgiliniz olan bir kıza evlenme teklif etmek her gün yaptığınız bir şey değil.” dedi Loechler, bir dizinin üstüne çöküp yüzüğü ona uzatırken. Bu yüzden acele etmeyecekti. 

Kız arkadaşını bütün kalbiyle, kalbinin her bir bölümüyle sevdiğini söylerken bu bölümleri tek tek saydı. Sonra bunu neden yaptığını salondakilere açıkladı. Sevgilisi bir kardiyologdu.

Sthuthi, arkasına dönüp  “Hay Allah, sıkıntı verdiğimiz bu zavallı insanlar” gibi bir şey dediği zaman erkek arkadaşı “Hepsi burada” cevabını verdi. Genç kadın bir kere daha arkasına baktı. Ve arkalarında oturanların bir kısmının yakınları ve arkadaşları olduğunu ancak o zaman fark etti.

Filmde olanlarla salonda yaşanan sinemada evlilik teklifi organizasyonu arasında güzel bir uyum vardı. Yüzük Lee’nin eline geçince prensle prenses şaşkınlık içinde donup kaldılar. Lee onlara dönüp yaptığının sakıncası olup olmadığını sordu. Burada büyük bir an yaşanıyordu, kusura bakmasınlardı.

Sthuthi teklifi kabul ettikten sonra çift birbirlerine sarılırken filmdeki karakterler de birbirlerine sarıldılar. Ve davetliler onları alkışlayıp kutlarken sahnede de kutlama görüntüleri belirdi, havai fişekler patladı. Hala şaşkınlık ve heyecan içinde olan genç kadın da bir yandan da neler olduğunu anlayana kadar filmdeki bir şeylerin yanlış olduğunu sandığını söylüyordu.

Sevgilinizin size “Evet” diyeceğinden emin değilseniz böyle başkalarının da dahil olduğu bir organizasyon hazırlamaktan kaçınmalısınız. Bu durumda onların varlığı sizi utandırır. Loechler, bu çıtayı yükselten evlilik teklifi projesini hazırlarken sevgilisinden olumlu cevap alacağından emin görünüyordu. Ancak, “Hayır” demesi ihtimaline karşı animasyona alternatif bir son da eklemişti. Bu sonda beyaz sakallı, üzgün, ağlayan cüceler vardı. Neyse ki onlara ihtiyaç duyulmadı.

Filmin sonunda önce The End (son) yazdı. Biraz sonra o silindi ve The Beginning (başlangıç) yazısı belirdi. Bu onların başlangıcıydı, değil mi? Sthuthi bunun çok güzel olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinemada Evlilik Teklifi (Sleeping Beauty 1959 Eşliğinde)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin