Farklı Cilt Tipleri İçin Yeşil Çay Maskeleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Camellia sinensis bitkisinin taze yapraklarından elde edilen yeşil çay, iyileştirici etkileri nedeniyle binlerce yıldır dünyanın pek çok bölgesinde tüketilmektedir. Yeşil çayın faydaları arasında beyin fonksiyonlarını geliştirmekten kilo vermeye kadar pek çok madde sayılabilir. Bu yazımızın konusu ise yeşil çayın cilde faydaları ve evde kolayca uygulayabileceğiniz cilt tipinize uygun yeşil çay maskeleri.

Ev Yapımı Yeşil Çay Maskeleri

  1. Normal ve Karma Ciltler İçin

Yeşil Çay ve Zerdeçal

Zerdeçalın başta akne olmak üzere pek çok cilt sorunu üzerinde iyileştirici etkileri bulunmaktadır. Nohut unu kıvam arttırıcı yapısıyla pek çok cilt maskesi tarifinin ayrılmaz elemanıdır. Parçacıklı yapısı nedeniyle cilt üzerinde peeling etkisi yaratır, fazla kiri ve sebumu ciltten temizler.

Malzemeler:

1 çay kaşığı dolusu nohut unu

Çeyrek çay kaşığı zerdeçal

2 çay kaşığı taze demlenmiş yeşil çay

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırın ve göz çevresi hariç tüm cildinize hafifçe masaj yaparak uygulayın. Karışımı cildinizde 15-20 dakika kadar beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu yeşil çay maskesi haftada 1-2 kez uygulanabilir.

Portakal Kabuğu Rendesi ve Yeşil Çay

Portakal kabuğunun yaşlanma karşıtı etkileri bulunur ve ciltte kolajen ve elastin üretimini destekler. Yapılan araştırmalar portakal kabuğunun aynı zamanda etkili bir kırışıklık önleyici olduğunu ortaya koymuştur. Bal ise cildi nemlendirir ve sıkılaştırır.

Malzemeler:

1 çorba kaşığı taze demlenmiş yeşil çay

1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Yarım çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri ciltte tutunabilecek kadar koyu bir karışım olana kadar karıştırın. Karışımın kıvamını yoğunlaştırmak için dilerseniz bal miktarını arttırabilirsiniz. Karışımı cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak uyguladıktan sonra 15 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

  1. Yağlı Ciltler İçin

Pirinç Unu ve Yeşil Çay

Bu ev yapımı yeşil çay maskesi, içeriğinde barındırdığı limonla ciltteki ton farklılıklarının ve aşırı yağlanmanın önüne geçmeye yardımcı olur. Pirinç unu cildi hafifçe soyarak kirden ve fazla yağdan arınmasını sağlar.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 çorba kaşığı taze demlenmiş yeşil çay

1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri homojen bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı göz çevresine değdirmekten kaçınarak tüm yüzünüze uygulayın. İyice kuruyana kadar yüzünüzde bekletin ve sopuk suyla durulayın. Bal içeren yeşil çay maskeleri haftada 2-3 kez uygulanabilir.

Limon ve Yeşil Çay

Bu tarif bir maskeden ziyade yağlı ciltlere fayda sağlayacak bir toner olarak düşünülebilir. Limonun içerdiği C vitamini UV ışınlarının neden olduğu yaşlanma etkilerine karşı savaşırken ciltteki aşırı yağlanmanın ve renk farklılaşmalarının önüne geçmeye yardımcı olur. Yeşil çay ise cildi rahatlatıcı ve yağ dengesini sağlayıcı bir etki gösterir.

Malzemeler:

1 çorba kaşığı taze demlenmiş yeşil çay

1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Malzemeleri karıştırın ve temiz bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Karışımı uygularken göz ve ağız çevresine temas etmesinden karıştırın. Her gün uygulanmasında bir sakınca olmayan karışımı cildinizde 10 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulayın.

  1. Kuru Ciltler İçin

Bal ve Yeşil Çay

Bal, güçlü yumuşatıcı ve nemlendirici etkisiyle kuru cildin ihtiyacı olan nemi sağlar.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı organik bal

1 çorba kaşığı yeşil çay

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp cildinize uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu maske cilde haftada 1 kez uygulanabilir.

Süt Kreması ve Yeşil Çay

Süt kremasının içerdiği laktik asit cildi sıkılaştırır ve kırışıklık oluşumunun önüne geçer. Toz şekerin tanecikli yapısı cildi soyarak ölü hücrelerden kurtulmaya yardımcı olur.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı taze demlenmiş yeşil çay

1 çay kaşığı dolusu süt kreması

1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra cildinize dairesel hareketlerle, hafifçe bastırarak ve masaj yaparak uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu yeşil çay maskesi haftada 1 ya da 2 kez uygulanabilir.

Yeşil Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

  1. Cilt kanserine karşı koruma sağlar

Yeşil çay, içeriğinde EGCG’nin de dahil olduğu 6 farklı çeşit kateşin maddesi ve polifenoller barındırır. Bu maddeler güçlü antioksidan etkilere sahiptir. Antioksidanlar, ciltte oranları belli bir seviyenin üzerine çıkarsa vücut ve cilt sağlığını olumsuz yönde etkileyen serbest radikaller ile savaşma yeteneği olan moleküllerdir.

Serbest radikaller kanser dahil olmak üzere pek çok hastalıkla ilişkilendirilmektedir. 2010 yılında yapılan bilimsel bir araştırmada yeşil çayın hem içildiğinde, hem de cilde doğrudan uygulandığında güneşin yaydığı zararlı UV ışınlarının neden olduğu DNA hasarını onararak cilt kanseri riskinde düşüş sağladığı üzerinde durulmuştur.

  1. Erken yaşlanmayla savaşır

2003 yılında yapılan bir araştırma, yeşil çayda bol miktarda bulunan EGCG antioksidanının ölmekte olan cilt hücrelerini canlandırmaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Hücreleri onaran ve koruyan bu antioksidan, yaşlanma etkileriyle savaşır ve cildin daha canlı görünmesine yardımcı olur.

Yeşil çay ve dolayısıyla yeşil çay maskeleri aynı zamanda içerdiği kolajenle cildi sıkılaştıran ve daha genç bir görünüme kavuşturan B2 vitamini yönünden de zengindir.

  1. Kızarıklıkları ve tahrişi azaltır

İçerdiği yüksek oranda polifenol, yeşil çayın kızarıklık giderici ve iltihap önleyici özelliklerinin kaynağıdır. Cilde doğrudan yeşil çay uygulamak güneş yanıklarını ve hafif dereceli kesikleri rahatlatmak açısından da etkilidir. Yeşil çay iltihap karşıtı özellikleriyle pek çok cilt sorunuyla savaşmaya yardımcı olur ve dermatit, gül hastalığı, sedef hastalığı gibi rahatsızlıkların neden olduğu kaşıntıyı azaltır.

  1. Akneye karşı etkilidir

Yeşil çay, etkili bir akne karşıtı doğal üründür. Antioksidan, iltihap giderici ve mikrop öldürücü özellikleri sayesinde cilde uygulandığında sebum üretimini dengeler ve akne oluşumunun önüne geçer. Yeşil çayın içeriğinde bulunan polifenoller bakteri zarlarını zedeleyerek ciltte meydana gelebilecek enfeksiyonlarla savaşır.

  1. Cildi nemlendirir

Yeşil çay içeriğinde cildi nemlendirme özelliğiyle bilinen E vitamini başta olmak üzere pek çok faydalı vitamin barındırır. Yapılan bir bilimsel araştırmada katılımcılardan 15 ila 30 gün boyunca kollarının ön kısmına doğrudan yeşil çay uygulamaları istenmiş ve çalışmanın sonunda uygulama yapılan bölgedeki nem seviyesinin arttığı ve cilt sertliğinin azaldığı gözlemlenmiştir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir

Kiraz içeren güzellik maskeleri

Gül içeren 4 güzellik maskesi

Salatalık içeren 15 güzellik maskesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Farklı Cilt Tipleri İçin Yeşil Çay Maskeleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin