Kelebek Etkisi/The Butterfly Effect (2004)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eric Bress ve J. Mackye Gruber’in yönetmenliğini yaptığı 2004 ABD ve Kanada ortak yapımı filmin başrollerinde Ashton Kutcher, Amy Smart ve Melora Walters oynuyor.

Türkçeye Kelebek Etkisi diye çevrilen Butterfly Effect filmindeki ana karakter Evan Treborn kendisine babasından gelen garip bir yeteneğe sahip bir insandır. Bu yetenekle zamanda geriye gidebiliyor ve ileride hataya yol açacağını düşündüğü olayları değiştirebiliyor. Bu şekilde bazı şeyleri değiştiren Evan bu sefer başka şeylerin değişmesine sebep oluyor. Hafızası kendisini yenileyerek oluşan yeni evrendeki kimlik beynine işleniyor.

Böyle okununca pek ilgi çekici olmayabilir ama şunu söyleyebilirim ki son yıllarda izlediğim en başarılı kurguya sahip bir filmdir. Geleceğe Dönüş gibi zamanda yolculuk filmlerini sevdiyseniz bu filmi sevmemeniz için hiçbir neden yok. Kelebek Etkisi (2004) bu tarz filmlerin en iyileri arasında yerini almıştır diye düşünüyorum. Şunu da söylemek gerekir ki film hakkında hiç bilginiz olmadan izleseydiniz daha çok keyif alırdınız ancak yazının burasına kadar okuduğunuz için böyle bir şansınız yok. Filmdeki tempo hiç düşmüyor ve devamlı insanı şaşırtacak olaylar yaşanıyor. Özellikle beklenmedik şok edici sonuyla izleyicisine tam 113 dakikalık bir sinema keyfi yaşatıyor.

Filmdeki oyuncuların oyunculuklarına söyleyecek söz yok, film bu açından tam anlamıyla mükemmel. Ashton Kutcher ve Amy Smart filmin ön planındalar tabii ama çocuk oyuncuların oyunculukları da takdire şayan.

Filmin IMDB puanı  7,7

IMDB linki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kelebek Etkisi/The Butterfly Effect (2004)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni yazılardan haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin