Salatalık İçeren 15 Güzellik Maskesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuru ve sağlıksız bir cildiniz varsa salatalık içeren güzellik maskeleri yapmayı denemelisiniz. Salatalık cilt üzerinde serinletici bir etki yapar ve susuz kalmış, kuru ciltleri besler. Cildi nemlendirir, sıkılaştırır, yeniler,  rahatlatır ve renk tonunun eşitlenmesine yardım eder. Güneş ışınlarının yaptığı hasarı hafifletir. Göz kapaklarının üstündeki şişlik ve kızarıklığın azalmasını sağlar. Cildi yağlandırmadan nemlendirdiği için yağlı ve akneye yatkın ciltler dahil her cilt tipi için mükemmel bir doğal malzemedir.

Salatalık İçeren Güzellik Maskeleri

1. Salatalık, Bal ve Aloe Vera

Küçük bir salatalığı soyup püre haline getirin. Sonra 1 çay kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı taze aloe vera jeli ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze ve boynunuza sürün. 15 – 20 dakika bekledikten sonra soğuk suyla yıkayın.

Bal, etkili bir doğal nemlendirici olmanın yanı sıra, anti bakteriyel özelliklerinden dolayı sivilcelerle mücadele için de olağanüstü bir üründür. Aloe vera, salatalık gibi, yatıştırıcı etki yapar ve güneşten fazla yanmış cildi rahatlatır.

2. Salatalık ve Domates

Bir salatalığın yarısıyla küçük bir domatesi bir karıştırıcıya atıp iyice karıştırın. Bu şekilde hazırladığınız maskeyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 – 20 dakika sonra cildinizi soğuk suyla durulayın.

Domates, akne izleri ve diğer cilt lekeleri üzerinde etkilidir.

3. Salatalık ve Gül Suyu ile Tonik

Eşit miktarlarda salatalık suyu ile gül suyunu bir şişeye koyun. Bu karışımı bir gece maskesi olarak veya cildinizi serinletme ihtiyacı duyduğunuz zamanlarda kullanabilirsiniz.

4. Salatalık ve Yoğurt

Soyulmuş ve püre haline getirilmiş salatalığı bir miktar yoğurtla karıştırarak sürülebilir bir maske hazırlayın. Bu maskeyi yüzünüze ve boynunuza yedirin. 15 – 20 dakika sonra cildinizi soğuk suyla yıkayarak çıkarın.

Bu, özellikle kuru ciltler için çok etkili bir maskedir. Yoğurt cildi besler ve pürüzsüz bir cilt elde etmenize yardım eder. Ayrıca güneş yanıklarını hafifletir ve aknelerle savaşır.

5. Salatalık, Süt,  Bal ve Esmer Şeker

Yarım salatalığı soyun ve ezin.

Çeyrek bardak süt, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı esmer şekeri bir kabın içinde karıştırın. Sonra salatalığı da bu çözeltiye ekleyip hepsini iyice karıştırın. Karışımı yüz ve boyun bölgelerine sürüp 15 – 20 dakika bekleyin. Sonra da soğuk suyla yıkayarak cildinizi maskeden arındırın.

6. Salatalık, Yoğurt ve Yulaf

Yarım salatalığı soyun ve ezin. Üstüne 1 yemek kaşığı sade yoğurt ekleyip pütürsüz bir karışım oluşuncaya kadar karıştırın. Sonra, her seferinde 1 kaşık olmak üzere 2 – 3 yemek kaşığı yulaf ekleyin. Yulafın miktarına maskenin kıvamına göre karar verin. Bu şekilde hazırladığınız maskeyi yüzünüze ve boynunuza uyguladıktan sonra 15 – 20 dakika bekleyin ve soğuk suyla durulayın.

7. Salatalık ve Aloe Vera

Bir salatalığın dörtte birini rendeleyin. 1 yemek kaşığı aloe vera jeli veya suyu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 15 dakika sonra ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Bu madde cildi gençleştirir ve parlaklık verir.

8. Salatalık, Havuç Suyu ve Ekşi Krema

1 yemek kaşığı rendelenmiş salatalığı 1 yemek kaşığı taze havuç suyu ve 1 yemek kaşığı ekşi kremayla karıştırın. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürüp 15 – 20 dakika bekleyin. Sonra ılık suyla yıkayıp çıkarın.

Bu maske kuru ciltler için faydalı ve etkilidir.

9. Salatalık, Bal ve Yulaf

1 yemek kaşığı rendelenmiş salatalığa 1 yemek kaşığı yulaf ekleyin. İyice karıştırın. Sonra yarım yemek kaşığı da bal ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırıp homojen bir maske elde ettikten sonra bu maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekleyip ılık suyla çıkarın.

Etkili bir ev yapımı kuru cilt maskesi tarifi arıyorsanız bunu denemenizi tavsiye ederiz.

10. Salatalık, Elma ve Yulaf

Yarım salatalığı ve yarım elmayı iyice ezin. Birbirine karıştırıp 1 yemek kaşığı da yulaf ekleyin. Ortaya pütürsüz bir maske çıkana kadar hepsini karıştırın. Maskeyi yüzünüze ve boynunuza yedirip 20 dakika bekleyin. Sonra ılık suyla çıkarın.

Bu maske cildi gençleştirir ve hassas ciltler üzerinde rahatlatıcı etki yapar.

11. Salatalık ve Yumurta Akı

Bir salatalığın yarısını rendeleyin. Bir yumurtanın akıyla karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze ve boynunuza sürüp kuruması için 20 dakika kadar bekleyin. Kuruyunca ılık suyla çıkarın.

Bu, cildi sıkılaştıran ve yaşlanma karşıtı etki yapan bir maskedir.

12. Salatalık ve Nohut Unu

2 yemek kaşığı nohut ununa 2 – 3 yemek kaşığı taze salatalık suyu ekleyip karıştırarak maskeyi hazırlayın. Yüzünüze ve boynunuza uyguladıktan sonra kuruması için 20 – 30 dakika bekleyin. Sonra da ılık suyla yıkayıp çıkarın.

Bu maske cildi yeniler ve ışıltı verir.

13. Salatalık ve Hindistan Cevizi Yağı

Yarım salatalığı rendeleyin. Üstüne 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyip karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulayıp en az 15 dakika bekleyin. Sonra bol suyla yıkayarak çıkarın.

Bu maske normal ve kuru cilt bakımı için uygundur.

14. Salatalık, Zerdeçal ve Limon Suyu

Bir salatalığın yarısını ezin. Üstüne bir tutam zerdeçal ve 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Bu maske yağlı ciltler ve normal ciltler için uygundur.

15. Salatalık ve Avokado

Yarım su bardağı avokado püresiyle 2 yemek kaşığı salatalık suyunu karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 15 – 20 dakika bekleyin. Sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayarak maskeden arındırın.

Bu ev yapımı güzellik maskesi cilde yumuşaklık verir ve lekeleri azaltır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Salatalık İçeren 15 Güzellik Maskesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin