Erkekler Neden İletişimi Aniden Keserler?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görünen o ki ilişkilerde iletişimi birdenbire kesiveren taraf çoğunlukla erkekler oluyor. Birçok kadın bu durumu yaşıyor veya çevresindeki kadın arkadaşlarından duyuyor. Ghosting (görmezden gelme) tarzındaki ortadan kaybolmalar da daha çok erkekler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu durumda eril enerjinin kadınsı enerjiye hangi sebeplerle ve ne şekilde kapandığını merak etmek kaçınılmaz oluyor. Aşağıda “Erkekler neden iletişimi aniden keserler?” sorusunun potansiyel cevaplarını bulacaksınız. Derdinize deva olmaz herhalde ama merakınızı biraz olsun gidereceğini umarım.

Erkekler Neden Haberleşmeyi Birdenbire Keserler?

Erkeksi Görünmeme / Kadınsı Görünme Kaygısı

Bir erkeğin partneriyle iletişim kurmayı kesmesinin sebeplerinden biri, içeride bir yerlerde duyguları açık etmenin kadınsal bir tavır olduğuna dair doğal ve yaygın bir inanç olmasıdır. Erkeklerin büyük bir kısmı için en derinlerdeki duygularını açıklamak rahatsız edici bir şeydir. Bunun sebebi kısmen duygusal iletişim kurmak konusunda fazla tecrübeleri olmaması olabilir.

Kadınların çoğu, gençlik çağlarından itibaren arkadaşları, meslektaşları, hatta bazen aile üyeleriyle duyguların ve ilişkilerin kendilerini nasıl etkilediği hakkında derinlemesine konuşmuştur. Bir erkeğin çevresinde ise çoğu zaman aşka, sevgiye dair duygularını açıkça ve güvenli bir şekilde paylaşacağı biri yoktur. Bu yüzden, ilgi duyduğu bir kadına nasıl hissettiğini göstermek kendini savunmasız hissetmesine yol açabilir. Bunu yaşamak yerine kendini engellemeyi tercih eder.

Bir erkek, içindeki güvensizlikleri, korkuları veya bağlılıkları açıklaması durumunda daha az erkeksi biri olarak değerlendirileceğinden ve romantik duygularının kendine olan saygısını azaltacağından korkabilir.

Geçmişteki Olumsuz Deneyimler

Bir erkek daha önce duygularını belli ettiğinde sıkıntı yaşamış ve hislerini açıklaması iyi karşılanmamış olabilir. Geçmişte iyi gitmeyen bir ilişkisi olmuşsa ya da travmatik bir aile öyküsü varsa sıkıntılı konularda konuşmanın mevcut sorunları daha onarılamaz hale getireceğini düşünebilir. Geçmişteki acı tecrübeler yüzünden tercih edilen sessizlik, bazen gereksiz travma ve üzüntülerden kaçınmanın bir yoludur.

İletişim Kurmanın Duygusal Bir Patlamaya Yol Açacak Olması İhtimali

Erkekler neden iletişimi aniden keserler?” sorusunun cevaplarından biri de bazen iletişim kurmanın duygusal bir patlamanın önünü açması ihtimalidir. Uzun bir süre boyunca frenlenen duygular, salıverildikleri zaman kontrolsüz bir şekilde patlayabilirler. Bu, özellikle ilişkinin gergin bir dönemden geçiyor olması ya da yüzeyin altında hayal kırıklığı veya öfke gibi duygulara sebep olan çözülmemiş sorunların varlığı durumunda gerçekleşir.

Bir erkek böyle bir durumda kendini kaygılı hissedebilir ve anın sıcaklığıyla sonradan pişman olacağı şeyler söylemek yerine sessiz kalmanın daha rahat bir yol olduğuna karar verebilir.

Sessizlik bazen, doğru kelimeleri bulmanın kolay olmadığı bir çatışmayı kısa kesmenin ve biraz zaman kazanmanın bir yolu da olabilir. Erkekler, böyle zamanlarda, açık ve dürüst bir şekilde iletişim kuramayacaklarsa hiçbir şey söylememeyi tercih edebilirler. Ancak, uzun vadeli ve bilinçli bir sessizlik meselenin daha da büyümesine sebep olur.

Bağlanma Korkusu

Bazı erkekler ilişkinin çok derinleştiğini hissettikleri için iletişimi kesebilirler. Bu durum özellikle bağlanma korkusu yaşayan erkekler için geçerlidir. Daha fazla yakınlaşmanın özgürlüklerini kaybetmelerine sebep olabileceğini düşünürler.

Özgürlüğüne Fazla Düşkün Olma Eğilimi

Hürriyetine çok düşkün olan bir erkek fazla ilgi beklediğini, kıskanç olduğunu veya hayatına gereğinden fazla karıştığını düşündüğü bir kadınla iletişimi kesmeyi tercih edebilir. Ancak bu durum kimi zaman taraflar arasındaki bir yanlış anlaşılma ya da iletişim sorunundan, çoğunlukla da erkeğin zaman zaman yalnız kalmayı ve bağımsız olmayı istediğini dürüstçe açıklamamasından kaynaklanır. Sorunlar açıkça konuşulmazsa ilişkinin kadın tarafı ortada bir problem olduğunu anlamayabilir.

İlişkinin Erkek İçin Heyecanını ve Cazibesini Yitirmesi

Bir erkek neden iletişimi birdenbire keser?” sorusunun birçok cevabı olabilir gördüğünüz gibi. Bunlardan biri de erkeklerin bazen ilk başlarda iyi giden bir ilişkinin artık heyecanını ve çekiciliğini yitirdiğini düşünmeleridir. Bu durumda iletişime aniden son verebilirler.

Bu tavır karşı tarafta doğal olarak can acıtıcı bir reddedilmişlik duygusu uyandırabilir. Ancak bu da ilişki oyunları içinde yer alan bir durumdur ve hiçbir şeyin sonsuza kadar devam edeceğinin garantisi yoktur.

Yine de bu, erkeğin gerçek duygularını dürüstçe ama incitici olmamaya dikkat ederek ortaya koymak yerine bağlantıyı birden kesmesini haklı çıkarmaz elbette.

Yanlış Sinyal Almış Olmak

Yaklaşmak istediği kadından yanlış sinyaller alması, onun kendisiyle ilgilenmediğini sanması da erkeğin araya mesafe koymasına yol açabilir. Kendini riske atmak, reddedilmeyi ve duygularının incinmesini göze almak yerine uzak durmayı seçer.

Kontrolü Kaybetme veya Küçük Düşme Korkusu

Kadınların olduğu gibi erkeklerin de ilişkilerle ilgili korkuları vardır. Bir erkek, durumun kontrolünün kendi ellerinde olmadığını ve kurduğu ilişkiye kontrolsüzce kapılıp gittiğini hissettiği zaman da iletişimi kesmeyi veya kayıplara karışmayı tercih edebilir.

Bir başka sebep de kendini aptal gibi hissetme, küçük düşme endişesidir. Örneğin, duygularından açıkça ve rahatça söz etmeye alışkın olmayan bir adam bu konuda daha rahat ve net olan bir kadınla buluştuğu zaman hislerini ortaya dökmek istediğinde hep yanlış şeyler söyleyeceğinden ve aptal gibi görüneceğinden korkabilir.

Ne yazık ki bu durumun tek nedeni erkeklerin gururu ve egosudur. Bir kadın karşısındaki erkeğin kırılgan, hassas yönlerini gördüğü zaman ilgili ve anlayışlı davranır. Ancak, bu olana kadar erkek çoktan kabuğuna çekilmiş, duygularını derinlere gömmüş ve tanıdık, güvenli denizlere doğru yola çıkmış olabilir.

Birçok Erkek Duygularını İtiraf Etmek Konusunda İkilem Yaşar

Bu olay paradoksal bir hal alabilir, çünkü erkek egosunu yenip veya cesaretini toplayıp açılana kadar, karşısında hislerini dökebileceği güvenli bir alan olup olmadığını bilemeyecektir. Zaaflarını ve duygularını açıklamak birçok erkeğe büyük bir risk gibi gelebilir.  Bol miktarda anlayış ve sabır ve mümkün olduğu kadar az miktarda beklenti içeren bir ortam sunmak bir erkeğin duygularını açmasını kolaylaştırır. (Ancak, her kadın, arkadaş hislerini açık edebilsin diye bu kadar uğraşmak istemeyebilir elbette.

Erkeğin İletişimi Aniden Kesmesi Nelere Sebep Olur?

Pek çok erkeğin farkında olmadığı şey, iletişim kurmadıkları zaman zaten kırılgan olan bir durumun daha kötü hale gelmesine yol açacaklarıdır. İletişimin kopmasına sebep olan bir olay varsa bunu takıntı haline getirmek ve karşı tarafın durumu düzeltmesine izin vermemek zararın uzun vadeli olmasına yol açar. Neler olup bittiğini net bir şekilde açıklamak insana rahatsız edici ve zor gelebilir. Ancak, erkek aklından geçenler hakkında bir fikir vermemesi kadının “Ne kadar kötü bir olay yaşanmış olabilir ki sonucu bu sessizlik, iletişimsizlik olsun?” sorusunu sormasına ve kendi kendine olumsuz çıkarımlara varmasına yol açar.

Erkeğin iletişimi birdenbire kesmesi makul veya mantıklı bir nedene dayanmadığı zaman, bu davranışa maruz kalan kişi genellikle cevapları kendisi bulmaya çalışır. Ancak, bir pusulası olmadığı için gerçek sebepten giderek uzaklaşabilir.

Sessizliği  ilişkiyi manipüle etme yöntemi olarak kullanan kişiler de vardır. Akıl oyunları oynamak, partnerini her zaman kendisine karşı istekli durumda tutmak isteyen bir erkek “tut ve bırak” gibi bir taktik uygulayabilir. Yani kadın kendisine yaklaştıkça uzaklaşır, bir ileri, bir geri gider.

Bu durum çok kafa karıştırıcı olabilir, değil mi? Bir insan başka biri tarafından kendi manipülasyonları sonucunda sevilmeyi neden ister ki?

Ne olursa olsun, ilişki oyunu diye bir şey vardır ve bu davranış da bu oyunun karşınıza çıkabilecek bir parçasıdır. Ne yazık ki, sizinle iletişimini kesen birinin bunu bir plan çerçevesinde, bir çıkar uğruna yapıyor olması da mümkündür.

İletişimi Birden Kesen Erkeklere (ve Kadınlara):

Bir sorundan veya anlaşmazlıktan sonra biraz ara vermek bazen hararetli, şiddetli bir tartışmanın önünü keser, bu yüzden düşünceleri toparlamak için biraz zaman gerektiğini iki taraf da kabul edebilir.

Ancak, durum böyle olsa bile, biraz tuhaf gelse de, birkaç açıklayıcı söz etmek büyük bir fark yaratabilir. Günümüzde insanların iletişim kurmasını sağlayan alternatifler o kadar çok ki, bunu yapmamak için gerçekten geçerli olan bir bahane yok.

“Sakinleşmek ve bir şeyler düşünmek için biraz kendimle kalmaya ihtiyacım var” ya da “Kafam karışık, şu anda neler hissettiğimi bilmiyorum, bu yüzden birkaç saat sonra konuşmamız daha iyi olacak” gibi cümleler, gerginlikten kurtulmaya ve duygularınızı anlamaya çalışırken görüşmeyi nazik ve merhametli bir şekilde geçici olarak beklemeye almanızı sağlar.

Eğer ilişki bittiyse, karşınızdaki kişiye, mümkünse yüz yüze olarak sizin için artık yürümediğini söyleyin. Bir sebeple yüz yüze gelemeyecekseniz veya bunu istemiyorsanız bu defteri hiç değilse bir mesaj atarak kapatın. Hiçbir şey söylemeden karşınızdaki insanı belirsizlik ve sıkıntı içinde bırakmayın, ona acı vermeyin.

İlişkiler Hakkında

Uzmanlardan 50 ilişki tavsiyesi

Toksik bir ilişki içinde olup olmadığınızı gösteren 8 işaret

Terk eden sevgili hikayeleri – 1

Terk eden sevgili hikayeleri – 2

Terk eden sevgili hikayeleri – 3

Terk eden sevgili hikayeleri – 4

Kadınların yaptığı 20 ilişki hatası

Eski sevgiliyi geri döndürmek isteyenler için 13 taktik

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erkekler Neden İletişimi Aniden Keserler?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Giriş Yap

Bin Kelam ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin